Χλιδάτο ξενοδοχειακό συγκρότημα για λίγους κάνει το Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ

Χλιδάτο ξενοδοχειακό συγκρότημα για λίγους κάνει το Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ

Πολυτελή μπάνγκαλοουζ, σπα, εγκαταστάσεις ιππασίας και πολλά άλλα που… λίγοι μπορούν θα απολαύσουν

Ένα «κλειστό κλαμπ» στήνει ο Ρώσος κροίσος, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Σκορπιού, του νησιού στα νερά του Ιονίου που πλέον κατέχει στην μεγάλη λίστα των ιδιοκτησιών του.

Η επένδυση των εκατομμυρίων που έχει σχεδιάσει ο Ρώσος κροίσος για το Σκορπιό μπαίνει στην τελική ευθεία αφού πήρε και το πράσινο φως από τις ελληνικές αρχές (την αρμόδια Περιφέρεια). Το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί υπολογίζεται σε 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ριμπολόβλεφ θα φτιάξει στο Σκορπιό ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, που θα αποτελείται από περίπου 20 μονοκατοικίες (τύπου μπάνγκαλοουζ), έκτασης έως και 1.200 τμ η κάθε μια, ενώ μεταξύ αυτών θα υπάρχουν εγκαταστάσεις σπα, ιππασίας, εστιατόρια και μπαρ αλλά και μαρίνα για να «δένουν» τα κότερα και τα σκάφη.

Ήδη οι μακέτες είναι έτοιμες και τα αρχιτεκτονικά σχέδια υπογράφουν γνωστοί αρχιτέκτονες.

Οι βίλες που θα κατασκευαστούν στο νησί θα ενοικιάζονται εκάστη από 10.000 έως  30.000 ευρώ την ημέρα ενώ η ανάπτυξη του Σκορπιού με το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα έχει ευεργετική επίδραση και στην απασχόληση αφού σήμερα στην υπηρεσία του Ρώσου μεγιστάνα απασχολούνται περίπου 70 άτομα - κηπουροί, καθαρίστριες, άνθρωποι της ασφάλεια κλπ- αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί στην πλήρη εξέλιξη του επενδυτικού σχεδίου.

Από τη δεδομένη επιφάνεια που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο νησί, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 1.600 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που της επιτρέπουν οι όροι δόμησης. Σήμερα οι στεγασμένες επιφάνειες καταλαμβάνουν επιφάνεια 4.000 τ.μ.

Ο Σκορπιός υπόκειται σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura. Αυτό σημαίνει, με βάση τους πολεοδομικούς κανονισμούς, ότι δεν μπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού.

Τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ και της κόρης του, Κατερίνας, είναι η δημιουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα.

Οι πρώτες οικοδομικές εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Παρακαλούμε περιμένετε ...