Οι Dolce & Gabbana «έντυσαν» χριστουγεννιάτικα το Harrods

Οι Dolce & Gabbana «έντυσαν» χριστουγεννιάτικα το Harrods

«Έχτισαν» μια ιταλική χριστουγεννιάτικη αγορά στο Harrods -με εορταστικές μαριονέτες του εαυτού τους

Ο Stefano Gabbana αγαπά τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου ο ίδιος και o Domenico Dolce, συνεταίρος του και σύντροφός του τα τελευταία 32 χρόνια, μένουν ξύπνιοι μέχρι τα μεσάνυχτα για να εγκαινιάσουν τις διακοπές. Την ημέρα των Χριστουγέννων, το ζευγάρι παραθέτει γεύμα για 25 περίπου άτομα - «τα παιδιά, τους θείους, τα ανίψια, τα αδέλφια, τις αδελφές... γενικότερα "ανακατεύουμε" τις οικογένειές μας,» είπε ο Gabbana στη Vogue. Υπάρχει πάντα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και παντού τριγύρω κρεμασμένα εκατοντάδες δεκάδες ενθύμια, και όλοι φέρνουν από ένα πιάτο φαγητό, το αποτέλεσμα μοιάζει με «απόλυτο χάος, μια υπαίθρια αγορά» -και αυτό θυμίζει Ιταλία. «Δεν είμαι καλός μάγειρας», εξομολογείται. «Ο Domenico ωστόσο είναι άπιαστος.»

Αν και μόνο λίγοι μπορούν να απολαύσουν το προνόμιο να δειπνήσουν μαζί με τους Dolce & Gabbana, αυτή την εορταστική περίοδο, όσοι βρεθούνε στο Λονδίνο μπορεί τουλάχιστον να πάρουν μια μικρή γεύση. Από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια ιταλική χριστουγεννιάτικη αγορά μέσα στο Harrods. Εξωτερικά υπάρχει ένα δέντρο, διακοσμημένο όχι σαν μια υπαίθρια αγορά, αλλά με χρυσές κορδέλες και πολύχρωμα φώτα. Τα παράθυρα έχουν σχεδιαστεί να μοιάζουν με κουκλοθέατρο της Σικελίας, και οι Dolce & Gabbana έγιναν μαριονέτας για να βάλουν τους περαστικούς στο παραμυθένιο σκηνικό.

Στον τέταρτο όροφο, οι επισκέπτες θα περπατήσουν σε ένα αντίγραφο ιταλικής πλατείας πολύχρωμα φωτισμένο. Τα περίπτερα θα εκθέτουν μια ποικιλία ιταλικών προϊόντων, πολλά θα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το πολυκατάστημα, συμπεριλαμβανομένων γυναικείων βραδινών φορεμάτων και εορταστικά κουστούμια ανδρών. Για εκείνους που ψάχνουν τα κατάλληλα δώρα, θα βρούνε παιχνίδια, αρώματα, πολύτιμα κοσμήματα, παπούτσια, τσάντες και άλλα αξεσουάρ.

Όσον αφορά τα οικονομικά, για τον μήνα που πέρασε, τα συνολικά έσοδα του Harrods ήταν περίπου 2,1 δις δολάρια καθώς λόγω της πτώσης της λίρας, ξένοι αγοραστές ξεχύθηκαν στα πολυκαταστήματά του ψάχνοντας για είδη πολυτελείας.

Οι συνολικές συναλλαγές για τους τελευταίους 12 μήνες αυξήθηκαν κατά 23,3% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, κυρίως επειδή η πτώση της στερλίνας μετά την ψηφοφορία του Brexit «σήμαινε» την τεράστια πτώση των τιμών για τους πλούσιους αλλοδαπούς που ταξίδεψαν στο Λονδίνο.

Στην πόλη ταξίδεψαν επίσης συνολικά περίπου 19,1 εκατ. τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν ξέχασαν να περάσουν από τα πολυκαταστήματα Harrods, τα οποία αποτελούν βασικό αξιοθέατο του Λονδίνου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...