Χάνει τα έργα τέχνης του εξαιτίας… διαζυγίου ο υιός Σόρος

Χάνει τα έργα τέχνης του εξαιτίας… διαζυγίου ο υιός Σόρος

Αν δεν συμφωνήσει στην αξία της συλλογής του με την πρώην του, τότε θα πρέπει να την πουλήσει

Χάνει την σύζυγο αλλά και τη συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει και είναι πραγματικά μεγάλη. Οι ιδιοκτήτες της μεγάλης και πανάκριβης συλλογής, ο Ρόμπερτ Σόρος, γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, και η Μελίσα Σιφ, η σύζυγός του με την οποία είναι σε διάσταση, κινδυνεύουν να απωλέσουν δια παντός αυτή τη συλλογή.

Όλα αυτά θα συμβούν αν το (τέως) ζευγάρι δεν συμφωνήσει στην αξία της συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται έργα του Τζεφ Κουνς και του Κρίστοφερ Γουλ. Η αξία της συλλογής αποτιμάται σε περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Ρόμπερτ και η Μελίσα βρέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν για την πρώτη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης του διαζυγίου τους, το οποίο κόστισε στον υιό Σόρος 350 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση.

Ο δικηγόρος του Ρόμπερτ, ο Άλαν Φέιγκενμπαουμ, είπε ότι η προγαμιαία συμφωνία προβλέπει πώς αν «οι αντίδικοι δεν συμφωνούν σε μια αξία... το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να πωληθεί». Διαφορετική είναι η ερμηνεία που δίνει ο δικηγόρος της Μελίσα, ο Μπέρναρντ Κλερ, υποστηρίζοντας ότι, τον περασμένο Απρίλιο, εφετείο αποφάσισε πως «η προγαμιαία συμφωνία δεν αφορά τη διάθεση έργων τέχνης τα οποία αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου».

Ο υιός Σόρος, ο οποίος μέχρι προσφάτως διαχειριζόταν την αξίας 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων επενδυτική εταιρεία του πατέρα του, θέλει να πωλήσει τη συλλογή έργων τέχνης, ενώ η Μελίσα επιθυμεί να κρατήσει κάποια έργα. Οι δύο αντιδικούν επίσης και για το αξίας 5,85 εκατομμυρίων δολαρίων αγρόκτημα στο Rhinebeck, το οποίο η Μελίσα «αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε», όπως δήλωσε ενώπιον των δικαστών.

Ο Ρόμπερτ Σόρος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2014, μετά από μια περιπέτεια με ένα μοντέλο για ανδρικά περιοδικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...