Η Ferrari της χλιδής και της πολυτέλειας γιορτάζει τα 70 της χρόνια

Η Ferrari της χλιδής και της πολυτέλειας γιορτάζει τα 70 της χρόνια

«Το να έχεις μια Φεράρι και να σε κοιτούν, αυτό είναι ένα μέρος του παιχνιδιού»

Η ξεχωριστή ιστορία της Ferrari αρχίζει το 1929, όταν το διάσημο ανορθωμένο άλογο διακρίνεται πάνω στην ιταλική σημαία και εμφανίζεται για πρώτη φορά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα Alfa Romeo, των οποίων ένας από τους πιλότους είναι κάποιος 'Εντσο Φεράρι...

Σήμερα, 70 χρόνια μετά, ορισμένα από τα μοντέλα της αποτιμώνται σε εκατομμύρια ευρώ στη δημοπρασία και τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα κυριαρχούν παγκοσμίως στους αγώνες ράλι.

Μάλιστα, μια 1962 Ferrari 250 GTO Berlinetta είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε στον κόσμο,καθώς «έπιασε» 38.115.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Κάρμελ της Καλιφόρνιας στις 14 Αυγούστου 2014.

Η Ferrari γιορτάζει τα 70 της χρόνια αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της στο Μαρανέλο, μερικά χιλιόμετρα από τη Μόντενα.

Τριήμεροι εορτασμοί έχουν προγραμματιστεί στη βόρεια Ιταλία για το γεγονός αυτό. Αρχικά στο Μιλάνο όπου συγκεντρώνονται σήμερα περίπου 500 αγωνιστικά αυτοκίνητα, μετά στη Μόντενα και τέλος στο Μαρανέλο, με εκλεκτούς καλεσμένους - οι επίσημοι λογαριασμοί της Ferrari στο Facebook, το Twitter και το Instagram ενημερώνουν τα εκατομμύρια των ακολούθων τους για τους εορτασμούς.

«Η Φεράρι είναι μια μυθική μάρκα: έχει μοναδικές επιδόσεις στους αγώνες ταχύτητας και αντιπροσωπεύει την κορυφή του σπορ αυτοκινήτου», δηλώνει ο γάλλος ιστορικός του αυτοκινήτου Πατρίς Βερζέ.

«Το να έχεις μια Φεράρι και να σε κοιτούν, αυτό είναι ένα μέρος του παιχνιδιού», δηλώνει αστειευόμενος.

Δεν είναι όμως λάτρεις της Φεράρι. Υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν μιαLamborghini - μεταξύ τους και ο  Φράνκ Σινάτρα, που είχε πει τη διάσημη ατάκα: «Όποιος θέλει να δείξει ότι είναι κάποιος αγοράζει μια Ferrari. Όποιος είναι κάποιος αγοράζει μια Lamborghini...»

Ferrari εναντίον Lamborghini: Το άλογο και ο ταύρος συγκρούστηκαν για μια προσβολή

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...