Έκλεψαν σπάνια αντικείμενα Star Wars αξίας 200.000 ευρώ

Έκλεψαν σπάνια αντικείμενα Star Wars αξίας 200.000 ευρώ

Το Ρancho Obi-Wan θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιωτικό μουσείο αφιερωμένο στο σύμπαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας

Θύμα σειράς κλοπών σε διάρκεια αρκετών χρόνων δήλωσε ότι έπεσε ο διευθυντής του Ρancho Obi-Wan, Στηβ Σάνσουιτ.  Τουλάχιστον 200 συλλεκτικά αντικείμενα κλάπηκαν, μεταξύ των οποίων σπάνια ειδώλια, συνολικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ. Πρόκειται για μία σταγόνα στον ωκεανό αυτής της προσωπικής συλλογής των περίπου 300.000 αντικειμένων, το ένα τρίτο της οποίας εκτίθεται στην Πεταλούμα της Καλιφόρνια.

Το Ρancho Obi-Wan θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιωτικό μουσείο αφιερωμένο στο σύμπαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars ("Ο Πόλεμος των 'Αστρων").

Οι κλοπές που διαπράχθηκαν από το τέλος του 2015 ανακαλύφθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας άλλος συλλέκτης από το Τέξας ανακοίνωσε την κλοπή μίας πρωτότυπης φιγούρας του Boba Fett από τη συλλογή του. Το αντικείμενο είχε μεταπουληθεί μέσω Διαδικτύου από έναν εξειδικευμένο έμπορο, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον συλλέκτη για να του δώσει το όνομα του πωλητή. Αναλύοντας τη λίστα των αντικειμένων που είχαν ήδη πωληθεί από το ίδιο πρόσωπο, ο έμπορος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα αντικείμενα είχαν κλαπεί από τη συλλογή του Rancho Obi-Wan και ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη Στιβ Σάνσουιτ.

Αντικείμενα από τη θρυλική κινηματογραφική σειρά "Ο Πόλεμος των 'Αστρων" αναμένεται να εκτεθούν στο μουσείο που θα δωρίσει ο σκηνοθέτης του γνωστού saga Τζορτζ Λούκας στο κέντρο του Λος Άντζελες, στον χώρο του Exposition Park. Εκεί ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει αντικείμενα έργων κλασικής και σύγχρονης τέχνης και χιλιάδες αναμνηστικά από τις ταινίες του σκηνοθέτη των Star Wars. Το μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης είναι ένα δώρο του Τζορτζ Λούκας στην πόλη του Λος Άντζελες και μια μνημειώδης παρακαταθήκη του προς τις επόμενες γενιές, αξίας ενός δισεκ. δολαρίων. Το μουσείο θα στεγάσει 10.000 πίνακες, εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών, αναμνηστικά ταινιών από τον Ιντιάνα Τζόουνς έως τον Πόλεμο των 'Αστρων, ενώ θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην πόλη.

Πηγή: Le Monde

Παρακαλούμε περιμένετε ...