Λένα Παπαληγούρα: Χρειάστηκε να μπω στο ψυχιατρείο για να μελετήσω το ρόλο μου

Λένα Παπαληγούρα: Χρειάστηκε να μπω στο ψυχιατρείο για να μελετήσω το ρόλο μου

«Έπαιζα έγκυος μέχρι επτά μηνών»

Η Λένα Παπαληγούρα έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» με αφορμή την παράσταση «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» που ανεβαίνει με επιτυχία στο θέατρο Βέμπο.

Η ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία της στο ψυχιατρείο, για τον ρόλο της ως νέα μαμά και την Ιωάννα Παπά.

«Όταν κάναμε την Κατερίνα, ήταν μια παράσταση που μιλούσε για τη σχιζοφρένεια και ήταν μια αληθινή ιστορία. Η Κατερίνα ήταν η μητέρα του Αύγουστου Κορτώ που έγραψε το έργο» ανέφερε.

«Χρειάστηκε να μπω στο ψυχιατρείο για να μελετήσω το ρόλο μου. Ήταν μια φοβερή εμπειρία αυτή που ζήσαμε. Χρειάστηκε να μιλήσουμε με ψυχιάτρους, να πάμε σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα να δούμε πως είναι. Όλα ήταν πράγματα που συλλέξαμε για την έρευνα ώστε να κάνουμε την παράσταση» πρόσθεσε.

«Έπαιζα έγκυος μέχρι επτά μηνών οπότε αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που δεν θα το ξεχάσω» είπε.

«Δεν αποκλείω να ασχοληθώ στο μέλλον με την πολιτική, ποτέ μην λες ποτέ αλλά δεν ξέρω. Σε αυτή την φάση θα απαντούσα πως μου φαίνεται τελείως απίθανο» τόνισε.

«Με την Ιωάννα Παππά, ναι, είμαστε συννυφάδες. Έχουμε παντρευτεί δύο αδέλφια. Μας φαίνεται αστείο αλλά και ωραίο ταυτόχρονα. Δεν το περιμέναμε, καμία από τις δύο αλλά μάλλον ήταν για να γίνει» σημείωσε.

Για την μητρότητα είπε: «Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει οι ισορροπίες με τον ερχομό του μωρού, αλλά έχουν φωτιστεί αλλιώς τα πράγματα. Όταν φέρνεις έναν άνθρωπο στον κόσμο οι προτεραιότητες σου αλλάζουν αμέσως».

Παρακαλούμε περιμένετε ...