Νίκος Κουρής: Έχω ένα πρόβλημα υγείας, θα το πω τώρα για πρώτη φορά…

Νίκος Κουρής: Έχω ένα πρόβλημα υγείας, θα το πω τώρα για πρώτη φορά…

H αποκάλυψη του ηθοποιού και η συμβουλή σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show» ήταν ο Νίκος Κουρής το βράδυ της Τετάρτης.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως είναι διαβητικός από 13 χρονών. Ο ίδιος θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο.

«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό.

Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι…

Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα.

Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός», είπε μεταξύ άλλων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...