«Πέρασα πολύ καιρό μεθυσμένος χωρίς να ξεμεθάω ποτέ»

«Πέρασα πολύ καιρό μεθυσμένος χωρίς να ξεμεθάω ποτέ»

«Δοκίμασα τα πάντα, καταστάσεις, κοινόβια, διάφορες ναρκωτικές ουσίες»

Για τη ζωή του, τις καταχρήσεις αλλά και τη ταινία που πάντα του τη θυμίζουν μίλησε ο Γιώργος Χωραφάς στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται».

«Ο Μάης του ’68 ήταν καθοριστικός στη ζωή μου. Ήμουν 15 χρονών και μέχρι τότε είχαμε πολλή καταπίεση στο σχολείο και γενικά. Ξαφνικά ο Μάης του ’68 ήρθε σαν μια βόμβα. Πριν δεν με αφήνανε να βγω αργά το βράδυ. Μετά το Μάη του ’68 έφυγα και πήγα στην Αγγλία χωρίς να ζητήσω τίποτα. Άφησα ένα γράμμα και είπα μην ανησυχείτε κι έφυγα στην Αγγλία για να βρω μια κοπέλα που είχα γνωρίσει.

Ήταν όλα πιο απελευθερωμένα τότε. Ότι μπορείς να φανταστείς. Δοκίμασα τα πάντα, καταστάσεις, κοινόβια, διάφορες ναρκωτικές ουσίες. Πάντα όμως κάτι με κράταγε γιατί αυτό που είναι πιο σημαντικό σε μένα είναι η ανεξαρτησία. Φοβήθηκα, υπήρχαν εμπειρίες πολύ ανησυχητικές. Πέρασα πολύ καιρός μεθυσμένος χωρίς να ξεμεθάω ποτέ, μέχρι που πια το σώμα είπε δεν μπορώ.

Την “Πολίτικη κουζίνα” τη θυμάμαι και πώς να μη τη θυμάμαι αφού πάντα μου τη θυμίζουν. Χθες με πλησίασε στο σούπερ μάρκετ μια κυρία και μου είπε “είμαι από το Αζερμπαϊτζάν και κάθε φορά που βλέπω την ταινία κλαίω”. Όχι μόνο Έλληνες που είναι από την Πόλη. Αγγίζει κόσμο γιατί σήμερα πολύς κόσμος είναι πρόσφυγας», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χωραφάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...