Διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ «έκλεβε» τους υπαλλήλους του για περισσότερο από 6 χρόνια

Διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ «έκλεβε» τους υπαλλήλους του για περισσότερο από 6 χρόνια

Τους πλήρωνε με μικρότερους μισθούς κατά περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ

O γνωστός Ελληνοαυστραλός σεφ Τζορτζ Καλομπάρις ανακοίνωσε σήμερα ότι στο παρελθόν είχε καταβάλει μικρότερους μισθούς κατά περίπου 8 εκατ. Αυστραλίας (περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ) σε εκατοντάδες εργαζομένους στα εστιατόριά του μέσα σε μια εξαετία.

Ο γνωστός σεφ που έγινε γνωστός μέσω της συμμετοχής του ως κριτής στο MasterChef είχε καταβάλει μικρότερους μισθούς σε εκατοντάδες εργαζομένους στα εστιατόρια του. Ο ίδιος δήλωσε πως θα αποπληρώσει τους 515 εν ενεργεία και πρώην υπαλλήλους τους που υποαμείβονταν από το 2011 έως το 2017.

«Ζητάμε συγγνώμη από όλα τα μέλη της ομάδας μας που επηρεάστηκαν, πρώην και εν ενεργεία», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

«Είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας νιώθουν πως τους σεβόμαστε, τους ανταμείβουμε και τους στηρίζουμε στα καθήκοντά τους».

Η αποκάλυψη αυτή έγινε ύστερα από τετραετή έρευνα του Συνηγόρου Δίκαιης Εργασίας της Αυστραλίας, που εξετάζει καταγγελίες για εργασιακά ζητήματα.

Ο σεφ υποχρεούται να πληρώσει πρόστιμο 200.000 δολαρίων Αυστραλίας στο πλαίσιο μιας λεγόμενης «πληρωμής μεταμέλειας».

Το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο φιλοξενίας της Αυστραλίας, το United Voice, χαρακτήρισε το πρόστιμο πολύ μικρό.

«Εάν κάποιος εσκεμμένα έπαιρνε 1.000 δολάρια από τον λογαριασμό κάποιου άλλου, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί για κλοπή», ανέφερε σε ανακοίνωση η γραμματέας του συνδικάτου Τζο-αν Σόφιλντ. «Αλλά όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος εστιάτορας, ένας σελέμπριτι σεφ, μπορείς να πάρεις 7,83 εκατ. δολάρια σε μισθούς από τους εργαζόμενούς σου και να τη γλιτώσεις με μια πληρωμή μεταμέλειας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...