Αρούν Γκάντι: Μερικές φορές μιλάς δυνατότερα όταν δεν φωνάζεις

Αρούν Γκάντι: Μερικές φορές μιλάς δυνατότερα όταν δεν φωνάζεις

Aποκλειστική δήλωση του ειρηνοποιού σχετικά με το θέμα της ομιλία του στο TEDxAthens στο news.gr

Δεν πρέπει να αφήνουμε τους εαυτούς μας να παρασύρονται από τα οράματα των άλλων δίχως να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να αποφασίζουμε αν συμφωνούν με τα δικά μας πιστεύω.

Αποδεικνύετε τη δύναμή σας όταν ανακαλύπτετε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς και προτίθεστε να το υπερασπιστείτε, ακόμα κι αν το ρεύμα μοιάζει να πηγαίνει αντίθετα. Με το να ακολουθούμε το πλήθος δεν δημιουργούμε αλλαγή και δεν βελτιώνουμε τον κόσμο. Συχνά συναντώ ανθρώπους που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες και μένουν στο γραφείο μέχρι αργά τη νύχτα επειδή πιστεύουν ότι αυτό περιμένουν οι άλλοι από εκείνους. Κάνουν πράγματι το σωστό – ή μήπως υπάρχουν τρόποι να είναι αληθινοί προς τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους καταφέρνοντας ταυτόχρονα να κάνουν και τη δουλειά τους; Πρέπει να προσέχουμε όταν ακολουθούμε μια πορεία που δεν μας κάνει ευτυχισμένους, μόνο και μόνο επειδή κάποιος μας λέει πως είναι σωστή.

Οι περισσότεροι από εμάς παγιδευόμαστε στα γρανάζια της αναζήτησης υλικών αγαθών, γιατί αυτή είναι η εικόνα που ενισχύεται γύρω μας μέσα από τη διαφήμιση, την τηλεόραση, τις ταινίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάποιο βαθμό ξέρουμε ότι ένα μεγαλύτερο σπίτι ή ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο δεν θα αποτελέσει τη λύση που θα μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε τις κοινές προσδοκίες και να πούμε «θέλω κάτι διαφορετικό». Το να ενδίδεις στις προσδοκίες των άλλων δεν σου προσφέρει ούτε ευτυχία ούτε πληρότητα – και δεν κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Ο παππούς μου ήταν ντροπαλός όταν ήταν νέος, και τις πρώτες μέρες του ακτιβισμού του απέφευγε να βγάζει λόγους.  «Ο άνθρωπος που δεν λέει πολλά, σπάνια θα φανεί απερίσκεπτος στα λόγια του – θα μετρά κάθε του λέξη», μου είπε. Σκεφτείτε αν τα λόγια σας θα βοηθήσουν τον κόσμο ή θα τον πληγώσουν. Όταν βρείτε τα λόγια που θα κάνουν καλό, τότε μπορείτε να τα πείτε δυνατά.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Το δώρο του θυμού – 11 μαθήματα ζωής από τον παππού μου Μαχάτμα Γκάντι.

Το news.gr εξασφάλισε αποκλειστική δήλωση του Αρούν Γκάντι σχετικά με το θέμα της ομιλία του στο TEDxAthens.

«Εν συντομία θα περιγράψω τις ευθύνες που έχει κάθε άτομο για τη δημιουργία της παγκόσμιας ειρήνης. Ειρήνη δεν σημαίνει απουσία πολέμου. Ειρήνη σημαίνει δημιουργία ισότητας και αρμονίας στην κοινωνία.» ανέφερε ο Ειρηνοποιός, Αρούν Γκάντι στο news.gr.

Ανακαλύψτε τη σοφία του Μαχάτμα Γκάντι!

Τετάρτη 29 Μαΐου στις 21:00 στα Public Συντάγματος και Σάββατο 1η Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή του TEDxAthens στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, συγγραφέας του βιβλίου «Το Δώρο του Θυμού» που έγινε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό,  έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την ομιλία του στο δέκατο, επετειακό, TEDxAthens το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο 1η Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Public Café Συντάγματος στις 21:00, o Αρούν Γκάντι θα συζητήσει για τα βιβλία του με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών του και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Τη συζήτησή τους μεταφράζει ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου στη Κεντρική Σκηνή του TEDxAthens στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει επί σκηνής για μια μοναδική ομιλία, αλλά και να απευθύνει τις ερωτήσεις του προς το σπουδαίο ακτιβιστή. Η παρουσία του στο TEDxAthens θα ολοκληρωθεί με υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxAthens μπορείτε να βρείτε στο www.tedxathens.com/tedxathens-2019/

«Παρόλο που ο δρόμος της αλήθειας είναι ευθύς και στενός και κοφτερός σαν λάμα ξυραφιού, για μένα ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος», είχε πει ο παππούς του Αρούν, Μαχάτμα Γκάντι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...