Καταρρέουν τα εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ

Καταρρέουν τα εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ

Πάνω από 1.000 θα μείνουν άνεργοι

Ο Τζέιμι Όλιβερ είναι ένας από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο. Ωστόσο περνάει δύσκολες ώρες καθώς βλέπει την «αυτοκρατορία» του να καταρρέει.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν καθώς μπαίνουν διαχειριστές και στα καταστήματα και στα εστιατόρια.

Ο Τζέιμι Όλιβερ από νεαρή ηλικία όπως αναφέρουν BBC και Guardian κατάφερε να ανοίξει τις δικές του επιχειρήσεις και να προσφέρει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Ωστόσο οι δυσάρεστη αυτή είδηση αφορά 23 από τα 25 εστιατόρια του. Τα 23 ανήκουν στην ιταλική αλυσίδα που έχει ανοίξει.

Ο διάσημος σεφ είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

Ο Τζέιμι Όλιβερ εδώ και καιρό έψαχνε αγοραστές χωρίς όμως να έχει αποτελέσματα. Τα εστιατόρια τον περασμένο χρόνο είχαν πτώση πωλήσεων έως και 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 άτομα.

Η αλυσίδα των εστιατορίων του σώθηκε από χρεοκοπία όταν ο ίδιος έβαλε 13 εκατομμύρια λίρες.

Το 2015 ο Oliver έκλεισε την αλυσίδα με είδη μαγειρικής, την Recipease και 4 από τα εστιατόριά του με βρετανική κουζίνα δυο χρόνιαμετά. Το 2017, αναγκάστηκε να σταματήσει την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής, Jamie, έπειτα από 10 χρόνια κυκλοφορίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...