«Ή εξαφανίζεσαι από τις πίστες ή το πληρώνεις με τη ζωή σου» – Μια σφαίρα για Έλληνα τραγουδιστή

«Ή εξαφανίζεσαι από τις πίστες ή το πληρώνεις με τη ζωή σου» – Μια σφαίρα για Έλληνα τραγουδιστή

Οι απειλές και οι σκληροί νόμοι της νύχτας που του στέρησαν την καριέρα του

Ένα τηλεφώνημα διάρκειας μόλις 30 δευτερολέπτων του στοίχισε την καριέρα 25 ολόκληρων χρόνων. « Ή εξαφανίζεσαι από τις πίστες και δεν εμφανίζεσαι πουθενά ή το πληρώνεις με τη ζωή σου. Διάλεξε και πάρε». Αυτά τα λόγια άκουσε ο τραγουδιστής Γιάννης Τάσσιος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και ήταν ο λόγος που πήρε μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του, να απομακρυνθεί από τα νυχτερινά μαγαζιά.

Ο τραγουδιστής μίλησε στην εφημερίδα Espresso και εξομολογήθηκε τις στιγμές εκείνες που του διέκοψαν την επαγγελματική του πορεία μετά από απειλές που δέχθηκε.

«Χτυπάει το τηλέφωνο και μου λέει κάποιος που δεν μπορώ να ονοματίσω για ευνόητους λόγους: ‘Ή εξαφανίζεσαι από την Αθήνα τελείως και σταματάς εντελώς τις εμφανίσεις ή το πληρώνεις με τη ζωή σου. Διάλεξε. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν το συζητήσαμε. Μου το ανακοίνωσε και το έκλεισε. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν παίζεις, ούτε κάνουν αστεία. Μία σφαίρα κοστίζει ελάχιστα, μόλις 20 λεπτά. Για αυτούς τόσο κοστίζει και μία ανθρώπινη ζωή. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Πέρασε ολόκληρη η ζωή μου καρέ - καρέ μπροστά από τα μάτια μου. Έγινα άσπρος σαν το πανί. Δεν ήξερα τι να κάνω» είπε ο Γιάννης Τάσσιος.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στους άγραφους νόμους που ισχύουν τη νύχτα και τον έκαναν να φοβηθεί για το μεγάλο κακό που έβλεπε να έρχεται πάνω του. «Έκανα ότι θα έκαναν όλοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν. Είναι οι άγραφοι νόμοι της νύχτας. 25 χρόνια καριέρας τα έχασα σε μία στιγμή, μαζί με 12 δίσκους και 160 τραγούδια. Μέσα σε μία νύχτα πήρα την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, τη ζωή ή την καριέρα μου. Επέλεξα να ζήσω. Δεν ήταν τόσο θέμα φόβου για εμένα, αλλά φοβήθηκα ότι θα γινόταν μεγάλο κακό και μπορεί να την πλήρωναν και δικοί μου άνθρωποι που δεν έφταιγαν. Προτίμησα να πάρω εγώ όλη την ευθύνη» δήλωσε ο Γιάννης Τάσσιος.

Φυσικά, η απομάκρυνση του από τις πίστες, εκτός από την καριέρα που έχασε, είχε και άλλο κόστος για τον Γιάννη Τάσσιο. Ο τραγουδιστής βυθίστηκε στην κατάθλιψη. «Αυτό, βέβαια, είχε ένα πολύ μεγάλο κόστος. Από τη στιγμή που διάλεξα να αποτραβηχτώ από το τραγούδι, έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν έβγαινα από το σπίτι, δεν μιλούσα σε κανέναν, δεν κοιμόμουν. Τσακωνόμουν με μένα. Υπήρχε πάντα μία φωνή μέσα μου που με βασάνιζε: Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί γκρέμισες όλα όσα είχες χτίσει; Λάθος απόφαση πήρες. Ας σε σκότωναν. Θα γινόσουν και ήρωας. Ούτως ή άλλως, χωρίς το τραγούδι δεν μπορείς να ζήσεις. Έδινα μάχη με τον ίδιο μου τον εαυτό. Έχασα τον ύπνο μου. Όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν χειρότερο. Χρειάστηκα υποστήριξη, ψυχολογική και ιατρική» δήλωσε ο τραγουδιστής στην εφημερίδα.

1
σχόλιο
  1. avatar Geronimo

    Δυσβάσταχτη η απώλεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...