Το μυστηριώδες 24ωρο του πλουσιότερου προέδρου των ΗΠΑ

Το μυστηριώδες 24ωρο του πλουσιότερου προέδρου των ΗΠΑ

Έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν πώς ξοδεύει τον χρόνο του ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη

Επίσημα meetings με το επιτελείο του, συναντήσεις με παγκόσμιους ηγέτες μέχρι συνεντεύξεις Τύπου και ομιλίες, αντικατοπτρίζουν 3-5 ώρες από το καθημερινό πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ. Τι κάνει λοιπόν τις υπόλοιπες ώρες του 24ώρου ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του που εξασφάλισε το δίκτυο Axios για τους τελευταίους 3 μήνες, αφιερώνει το 60% της εργασιακής του καθημερινότητας σε «εκτελεστικά καθήκοντα», όπως τα ονομάζει, μονάδες χρόνου χωρίς συγκεκριμένη δομή και ακριβές πρόγραμμα δηλαδή που βασίζονται στη διακριτική του ευχέρεια. Τι κάνει εκεί, κανείς δεν ξέρει!

Τον υπόλοιπο χρόνο του τον ξοδεύει στο Fox News, το Tweeter και σε διαλείμματα από τα προεδρικά του καθήκοντα.

Ο Τραμπ ξυπνά λοιπόν στις 5:30 τα ξημερώματα και κάποιες φορές κάνει τα πρώτα του τηλεφωνήματα στις 6:00 το πρωί. Σύμφωνα με το CNN, δεν πίνει ποτέ καφέ για να ξυπνήσει. Επίσης, κοιμάται μόλις 3-4 ώρες τη νύχτα, καθώς θεωρεί τον ύπνο χάσιμο χρόνο: «Πώς μπορεί κάποιος που κοιμάται 12-14 ώρες τη μέρα να ανταγωνιστεί κάποιον που κοιμάται 3-4 ώρες;», είχε διερωτηθεί εξάλλου δημοσίως λίγο παλιότερα.

Συνήθως παραλείπει και το πρωινό, όταν τρώει όμως το πρωί, αυτό είναι «τα αγαπημένα μου αυγά με μπέικον, το μπέικον μισοψημένο και τα αυγά τηγανισμένα καλά», όπως είχε πει το 2016 στο People.

Παρά το γεγονός ότι οι επιτελείς του τον κυνηγάνε το πρωί για να του φάνε τον ελεύθερο χρόνο, εκείνος αφιερώνει τις πρώτες πρωινές ώρες «τιτιβίζοντας» και παρακολουθώντας τις ειδήσεις στο Fox News, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που εξασφάλισε το Axios. Η μέρα του αρχίζει στις 11:00 το πρωί, όταν ενημερώνεται από τους τρεις υπεύθυνους Τύπου του για τα σχόλια εφημερίδων και τηλεόρασης και τις ειδήσεις που αφορούν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο Τραμπ συνηθίζει να τη σκαπουλάρει από τις άλλες πρωινές συναντήσεις με τους επιτελείς του, καθώς προτιμά την προφορική επικοινωνία στα όρθια, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Washington Post».

Κατόπιν η μέρα του ποικίλει, ανάλογα με τις προγραμματισμένες συναντήσεις και τις άλλες υποχρεώσεις του, υπάρχει όμως πάντα ένα αδιευκρίνιστο κενό στο πρόγραμμά του, στο πλαίσιο αυτών των αινιγματικών «εκτελεστικών καθηκόντων». Κάποιες φορές αυτά τα κενά αντικατοπτρίζουν ακόμα και 9 ώρες από το 24ωρο του, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται τι στο καλό περιλαμβάνουν.

Χαρακτηριστικό είναι εδώ πως από τις 7 Νοεμβρίου 2018 ως την 1η Φεβρουαρίου 2019, από τις 502 ώρες του επίσημου προεδρικού προγράμματός του, οι 297 ώρες αφιερώθηκαν σε «εκτελεστικά καθήκοντα»! Αφήνοντας μόλις 77 ώρες για meetings και 39 ώρες για γεύματα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Politico, αυτά τα μυστηριώδη «εκτελεστικά καθήκοντα» δεν αφορούν σε επίσημα meetings, εμφανίσεις και συναντήσεις. Το Politico είχε αποκαλύψει πως ήταν ο σύμβουλός του John Kelly αυτός που εγκαινίασε τα «εκτελεστικά καθήκοντα», καθώς ο πρόεδρος παραπονούνταν μονίμως για την έλλειψη προσωπικού χρόνου μέσα στη μέρα.

Συχνά, αλλά όχι καθημερινά, είναι και τα γεύματα με αξιωματούχους. Ο Τραμπ προτιμά πάντως τα δείπνα, όπως είχαν αποκαλύψει οι «New York Times», τα οποία διοργανώνει ανελλιπώς στον Λευκό Οίκο κατά τις 6:30 το απόγευμα με πρόσωπα της αρεσκείας του. Αντίθετα με τον Ομπάμα, σπανίως βγαίνει για φαγητό στην Ουάσιγκτον, προτιμώντας να τρώει αποκλειστικά στον Λευκό Οίκο ή το μπριζολάδικό του στο Trump Hotel. Τι τρώει συνήθως; Καλοψημένες μπριζόλες, ρολό κιμά και Coca-Cola διαίτης. Όσο για επιδόρπιο, γεύεται γλυκές πίτες (όπως καρυδόπιτα) με δύο μπάλες παγωτού, υποχρεώνοντας πάντως όλους τους άλλους να τις γεύονται με μία μπάλα παγωτού (σύμφωνα με τη «Washington Post»)!

Τα Σαββατοκύριακα πετάγεται για γκολφ στην ιδιωτική του έκταση στη Βιρτζίνια. Και ξέρουμε, όπως είχε αποκαλύψει η «Washington Post», ότι κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας έχει επισκεφτεί τα γήπεδα του γκολφ του όχι λιγότερες από 166 φορές!

1
σχόλιο
  1. avatar Ελενα

    Μπράβο του;

Παρακαλούμε περιμένετε ...