Σαββιδάκης: Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω είναι επικίνδυνος

Σαββιδάκης: Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω είναι επικίνδυνος

Παρενέβη τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή ο τραγουδιστής

Πριν λίγες μέρες, οι δηλώσεις του Γιάννη Σαββιδάκη στην εκπομπή του Alpha, Τι λέει, προκάλεσαν αίσθηση. Ο τραγουδιστής αναφερόμενος στα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών τότε είχε δηλώσει  μεταξύ άλλων στην κάμερα πως: «Δεν μπορεί ένας Έλληνας να έχει λιγότερα δικαιώματα στα σχολεία, τα ελληνόπουλα να έχουν λιγότερα δικαιώματα όσον αφορά το ποιον θα πάρουν σε έναν δημοτικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, από έναν ο οποίος είναι μη Έλληνας και έχει έρθει επειδή εδώ θέλει να βρει μια καλύτερη ζωή» και συνέχισε «Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως, εγώ που είμαι γηγενής πρέπει να έχω κάτι παραπάνω. Το διαβατήριό μου και η ταυτότητά μου λέει Έλληνας. Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου, παραπάνω προνόμια ή αν θέλεις, να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια (σ.σ. ξένη), κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες».

Στην σημερινή εκπομπή, ο Γιάννης Σαββιδάκης θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικά καθώς όπως υποστήριξε τα όσα προβλήθηκαν στην εκπομπή δεν ήταν όλα όσα είπε στη συνέντευξη με αποτέλεσμα να παρερμηνευθούν. «Είπα την άποψη μου σε μια φράση, όχι σε πολλές φράσεις» άρχισε να λέει ο τραγουδιστής και συνέχισε:

«Είπα ότι εγώ και η οικογένειά μου τη δεκαετία του ’90 βαφτίσαμε έναν μπαμπά κι ένα αγοράκι από την Αλβανία. Αυτή η κίνησή μας, όχι μόνο δεν μας καθιστά ρατσιστές, μας καθιστά σχεδόν φιλάνθρωπους γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα… Αυτό, ένας άνθρωπος, ο οποίος για κάποιους λίγους ανεγκέφαλους θεωρείται ρατσιστής, δεν το κάνει», τόνισε ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Στην εκπομπή, η Ελένη Τσολάκη έπαιξε το απόσπασμα από την αμοντάριστη συνέντευξη του τραγουδιστή.

«Υπάρχουν μετανάστες που βρίσκονται εδώ από τις αρχές του ’90. Αυτοί οι μετανάστες που είναι εδώ 30 χρόνια πρέπει και αυτοί να έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτούς που ήρθαν πέρυσι. Είναι πολύ κατανοητό αυτό που λέω, Εγώ δεν είπα ότι τα παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται τα προνόμια, υπάρχει έλλειψη στις υποδομές, στα συστήματα, η οποία δεν υπήρχε στη Γερμανία όταν φεύγαμε εμείς», πρόσθεσε ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Η Τζένη Μελιτά θέλησε να κάνει μια παρατήρηση στα λεγόμενα του τραγουδιστή: «Δεν τοποθετηθήκατε αναφορικά με την πολιτεία, τοποθετηθήκατε αναφορικά με τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων, των γηγενών και μη. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα οι άνθρωποι. Το δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση το έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Προηγουμένως είπατε ότι κάποιοι άνθρωποι ανεγκέφαλοι θεώρησαν ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό. Εγώ θεώρησα ότι αυτό που είπατε είναι ρατσιστικό».

Η ένταση ανάμεσα τους άρχισε να ανεβαίνει με τον Γιάννη Σαββιδάκη να χαρακτηρίζει επικίνδυνους όποιους δεν καταλαβαίνουν αυτό που λέει.

«Κάποιος που δεν καταλαβαίνει, καταλαβαίνω ότι δεν καταλαβαίνει. Κάποιος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για μένα που έχω δώσει τόσα χρόνια δείγματα γραφής, δεν νομίζω να με έχει δει κανείς να χαιρετάω ναζιστικά. Ρατσισμός είναι η πίστη κάποιων ανθρώπων ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Έχω φίλους από όλες τις προτιμήσεις, από όλα τα χρώματα και από όλες τις εθνικότητες. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω εγώ, είναι ύποπτος, υποκριτής και επικίνδυνος για τη χώρα μου»! είπε ο τραγουδιστής.

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο του zappit που ακολουθεί: 

Παρακαλούμε περιμένετε ...