Η μάχη της Ματθίλδης Μαγγίρα με την κατάθλιψη

Η μάχη της Ματθίλδης Μαγγίρα με την κατάθλιψη

«Τα βλέπεις όλα τόσο μαύρα... Δεν βλέπεις φως πουθενά»

Για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη μίλησε η Ματθίλδη Μαγγίρα η οποία βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, Οδηγός καλής ζωής.

Η ηθοποιός έκανε το πρώτο βήμα για να ξεπεράσει την κατάθλιψη όταν πήγε να κάνει σωματική ψυχοθεραπεία και το χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο δώρο» που έκανε στον εαυτό της και στο παιδί της.

«Βιώνεις πιο πολύ το αρνητικό σου κομμάτι και μπαίνει σε μία κατάσταση που δεν βλέπεις φως πουθενά. Στη δική μου περίπτωση ένιωθα ότι είμαι μέσα σε ένα μαύρο κουβάρι, στο οποίο ψάχνω να βρω την άκρη της κλωστής από μέσα προς τα έξω να ξετυλίγω για να βγω στο φως.
Σοκαριστική είναι η καθημερινότητά σου, το ότι τα βλέπεις όλα τόσο μαύρα. Δεν βλέπεις φως πουθενά. Ένιωθα ότι ήθελα να κάνω εμετό, χωρίς όμως να κάνω.

Αρχίζεις και κλαις χωρίς να υπάρχει λόγος. Ή δεν κοιμάσαι και ξενυχτάς μέχρι να εξαντληθείς και να πέσεις ν α κοιμηθείς ή θες να κοιμάσαι πάρα πολύ και δεν θες να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητά σου.  Όταν πήγα να κάνω σωματική ψυχοθεραπεία είχα φτάσει σε όριο, καταλάβαινα ότι θα αρχίσω και θα αρρωσταίνω τον οργανισμό μου. Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου και στο παιδί μου», ανέφερε η Ματθίλδη Μαγγίρα για τη δύσκολη περίοδο που ήρθε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη.

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο του zappit που ακολουθεί: 

Παρακαλούμε περιμένετε ...