«Πήγαμε μια βόλτα μέχρι την παραλία, ήπιαμε καφέ, καπνίσαμε και τότε ο Τέλης…»

«Πήγαμε μια βόλτα μέχρι την παραλία, ήπιαμε καφέ, καπνίσαμε και τότε ο Τέλης…»

Η άγνωστη φιλία του Αποσκίτη με τον Γιώργο Χρανιώτη και η ιστορία από το παρελθόν

Η είδηση του θανάτου του Αριστοτέλη Αποσκίτη, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο ηθοποιός έσβησε στον ύπνο του ενώ δίπλα του είχε τον πιστό και αγαπημένο του σκύλο, Ακμπάρ, το τεράστιο Θιβετιανό Μαστίφ του.

Ο Γιώργος Χρανιώτης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλησε να αποχαιρετήσει τον Αριστοτέλη Αποσκίτη. Οι δυο ηθοποιοί διατηρούσαν φιλία και μοιραζόντουσαν το ίδιο πάθος για τα ταξίδια.

Δημοσιεύοντας ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Τέλη -όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του- μοιράστηκε μια άγνωστη ιστορία από το παρελθόν με τους δυο τους να πρωταγωνιστούν.

«23 χρόνων ήμουν και τον γνώρισα σε ένα ραδιοφωνικό σποτάκι,που πήγα να κάνω. Γνωριστήκαμε, του θύμισα ότι είχαμε πρωτοειδωθεί, σ ένα μπαράκι στον Πειραιά,που εγώ δούλευα σαν μπάρμαν. Μου είπε ότι θα ναι για λίγες μέρες στην Αθήνα, γιατί εκτός από ηθοποιός, δούλευε σαν ταξιδιωτικός φωτογράφος, έκανε ταξιδιωτικά ρεπορτάζ. Πήγαμε μια βόλτα, μέχρι την παραλία, ήπιαμε καφέ, καπνίσαμε και τότε ο Τέλης, άρχισε να μου μιλάει, με απίστευτη ένταση και πάθος, για τα ταξίδια του, για τα περίπου 80 κράτη που χε ταξιδέψει,για ιστορίες με πρώην ανθρωποφάγους στην Ν.Γουινεα και για κυνήγια ανακόντα και για μυστηριώδεις φυλές στον Αμαζόνιο και για Ινδούς σουφι και για θάλασσες και ποτάμια και βουνά και ΖΩΗ!!!!!!!

Και θυμάμαι, πραγματικά θυμάμαι ακριβώς την στιγμή, που έφαγα σαν κεραυνό στο κεφάλι μου,σαν πέτρα απ την μαγική υπερβατική χώρα της αποκάλυψης, θυμάμαι την στιγμή της σκέψης που έκανα βλέποντας αυτόν τον παθιασμένο γίγαντα (είναι και ψηλέας ο άτιμος),ότι εγώ έτσι θέλω να ζήσω και ότι...Γιωργάκη δεν ξέρω τι θα κανείς στην ζωή σου αλλά ότι και να κανείς, πρέπει να φροντίσεις να γυρίσεις αυτόν τον πλανήτη, άσχετα αν θα χεις χρήματα ή όχι πρέπει να εξερευνήσεις, όσο πιο πολλές πατημένες και απάτητες γωνιές μπορείς. Κι έτσι κι έκανα!!! Αυτή την επένδυση έκανα στην ζωή μου και δεν μετάνιωσα ποτέ για αυτό.

Κάθε φορά που ετοιμαζόμουν για αναχώρηση, περνούσα απ το σπίτι του για ν αράξουμε και να πάρω τις πολύτιμες σημειώσεις απ το φιλαράκι μου. Εχτές ο Τέλης έφυγε για ένα ταξίδι που δεν είχε προγραμματίσει αλλά φαντάζομαι για να έφυγε, κάτι θα είδε εκεί πέρα και πάει να το εξερευνήσει. Θ ανταμώσουμε κάποια στιγμή παλιόφιλε, αλλά να ξέρεις θα μου λείψεις πολύ....

Καλό σου ταξίδι πολυταξιδεμένε μου φίλε. Καλό σου ταξίδι Τέλη Αποσκίτη....» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία ο Γιώργος Χρανιώτης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

23 χρόνων ήμουν και τον γνώρισα σε ένα ραδιοφωνικό σποτάκι,που πήγα να κάνω.Γνωριστηκαμε,του θύμισα ότι είχαμε πρωτοειδωθει,σ ένα μπαράκι στον Πειραιά,που εγω δούλευα σαν μπάρμαν.Μου είπε ότι θα ναι για λιγες μερες στην Αθήνα,γιατί εκτός από ηθοποιος,δούλευε σαν ταξιδιωτικος φωτογράφος,έκανε ταξιδιωτικά ρεπορτάζ.Πηγαμε μια βολτα,μέχρι την παραλία,ήπιαμε καφέ,καπνισαμε και τοτε ο Τελης,άρχισε να μου μιλάει,με απίστευτη ένταση και πάθος,για τα ταξίδια του,για τα περίπου 80 κράτη που χε ταξιδέψει,για ιστορίες με πρώην ανθρωποφάγους στην Ν.Γουινεα και για κυνήγια ανακόντα και για μυστηριώδεις φυλές στον Αμαζόνιο και για Ινδούς σουφι και για θάλασσες και ποτάμια και βουνά και ΖΩΗ!!!!!!!Και θυμαμαι,πραγματικά θυμαμαι ακριβως την στιγμη,που έφαγα σαν κεραυνό στο κεφάλι μου,σαν πέτρα απ την μαγική υπερβατική χώρα της αποκάλυψης,θυμαμαι την στιγμη της σκέψης που εκανα βλέποντας αυτόν τον παθιασμένο γίγαντα(ειναι και ψηλεας ο άτιμος),ότι εγω ετσι θέλω να ζήσω και ότι...Γιωργακη δεν ξερω τι θα κανείς στην ζωη σου αλλά ότι και να κανείς,πρέπει να φροντίσεις να γυρίσεις αυτόν τον πλανήτη,άσχετα αν θα χεις χρήματα ή όχι πρέπει να εξερευνησεις,όσο πιο πολλές πατημένες και απάτητες γωνιές μπορεις.Κι ετσι κι εκανα!!!Αυτη την επένδυση εκανα στην ζωη μου και δεν μετάνιωσα ποτε για αυτό.Καθε φορα που ετοιμαζόμουν για αναχώρηση,περνούσα απ το σπίτι του για ν αράξουμε και να πάρω τις πολύτιμες σημειώσεις απ το φιλαράκι μου.Εχτες ο Τελης έφυγε για ένα ταξίδι που δεν είχε προγραμματίσει αλλά φανταζομαι για να έφυγε,κάτι θα είδε εκεί πέρα και πάει να το εξερευνήσει.Θ ανταμώσουμε κάποια στιγμη παλιοφιλε,αλλά να ξέρεις θα μου λείψεις πολυ....Καλο σου ταξίδι πολυταξιδεμενε μου φίλε.Καλο σου ταξίδι Τέλη Αποσκιτη....

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hraniotis Giorgos Official (@hraniotis_giorgos_official) στις

Παρακαλούμε περιμένετε ...