«Στον στρατό είχα περιστατικό σωματικού βιασμού… Ήταν πολύ δύσκολο»

«Στον στρατό είχα περιστατικό σωματικού βιασμού… Ήταν πολύ δύσκολο»

Σοκάρει η εξομολόγηση του Έλληνα τραγουδιστή

Με αφορμή το μουσικοθεατρικό έργο για τον εκφοβισμό, το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, «Η σιωπή δεν είναι χρυσός», ο δημιουργός της παράστασης εξομολογήθηκε τα δικά του βιώματα και τα όσα είπε σοκάρουν.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου αναφέρθηκε στα όσα πέρασε την περίοδο που ήταν στο στρατό όπου παραλίγο να τον βιάσουν.

«Αν δεν είχα τους γονείς μου μπορεί να οδηγούμουν σε πολύ άσχημα… Ήταν ένα περιστατικό σωματικού βιασμού στον στρατό που ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν και ψυχολογική και σωματική και λεκτική βία, ένας συνδυασμός πραγμάτων που με γονάτισε. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γιατί από εκεί και πέρα αποφάσισα ότι θα μιλήσω, θα καταγγείλω και κατάφερα και νίκησα. Τη στιγμή που το κατήγγειλα, όλα αυτά άλλαξαν. Πήγα τις προάλλες για συναυλία στην Κύπρο και δεν θα το πιστέψετε. Αυτός ο στρατιώτης που είχε συμβεί αυτό το περιστατικό, ήρθε στη συναυλία, ήρθε και μου μίλησε και μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το πούμε, ότι δεν είναι αργά για να μετανιώσουμε και να διορθώσουμε πράγματα που έχουν συμβεί, όσο σκληρό και αν είναι.» εξομολογήθηκε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδιστής, ο οποίος έγινε γνωστός από τις συμμετοχές του σε μουσικά talent shows.

Το 2015, μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «Μία» στο Star τότε, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος είχε υποστεί εκφοβισμό στο Πανεπιστήμιο προτού χάσει τόσο άδικα και νωρίς τη ζωή του, είχε μιλήσει για το bullying που είχε δεχτεί ίδιος στο σχολείο.

««Νιώθω ότι το ξαναζώ από την αρχή, λόγω της υπόθεσης του Βαγγέλη. Όταν άκουσα αυτό για τα κέρματα, ένιωσα την πλήρη ταύτιση. Εκεί είπα ότι τον ξέρω. Έζησα το bullying από το δημοτικό, από τα τελειώματα, μέχρι γυμνάσιο και στο λύκειο είχε φτάσει πια στο απροχώρητο και γι’ αυτό αναγκάστηκα να αλλάξω σχολείο. Στο στρατό, βέβαια, το έζησα στο έπακρον. Εκεί αναγκάστηκα να κόψω τη θητεία μου γιατί δε μπορούσα να συνεχίσω πια να ζω την καταπίεση. Πολλές φορές ήθελα να σηκωθώ να φύγω, να ξεφύγω. Με κρατούσαν και μου έβαζαν νομίσματα στο στόμα με το ζόρι για να τραγουδήσω. Αυτό το πράγμα με το juke box υπάρχει και γίνεται και σε μένα γινόταν στο σχολείο» είχε αποκαλύψει τότε με δάκρυα στα μάτια ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρακαλούμε περιμένετε ...