Το κορυφαίο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο

Το κορυφαίο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο

Το σινγκλ και το βιντεοκλίπ του "Bohemian Rhapsody" των Queen παίζουν περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής

Όταν οι Queen κυκλοφόρησαν το "Bohemian Rhapsody", οι κριτικές προέβλεπαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι το τραγούδι δεν θα είχε πωλήσεις.

Ωστόσο, με τα 6 λεπτά της διάρκειάς του, τις αλλαγές του ρυθμού, τα στοιχεία της όπερας και τους στίχους για τον Γαλιλαίο και τον Σκαραμούς, το τραγούδι του θρυλικού συγκροτήματος έγινε επίσημα χθες Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε, ότι το σινγκλ και το μουσικό του βίντεο του 1975 έπαιξαν πολύ περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως μέχρι και τις 10 του μηνός, καταγράφοντας ρεκόρ, στον απόηχο της προβολής της ομώνυμης ταινίας, στην οποία ο Ράμι Μάλεκ υποδύεται τον τραγουδιστή των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι.

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το "Smells Like Teen Spirit" των Nirvana και το "Sweet Child o’Mine" των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι, που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

Με την ταινία "Bohemian Rhapsody", η νέα γενιά γνώρισε το τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος. Πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία έγινε επίσης η μουσική σινε-βιογραφία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών, που ανήλθαν στα 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Σχετικά Tags
Queen
Παρακαλούμε περιμένετε ...