Υποψήφιος για 8 βραβεία Grammy ο Κέντρικ Λαμάρ

Υποψήφιος για 8 βραβεία Grammy ο Κέντρικ Λαμάρ

Φέτος διακρίθηκε για τον δίσκο του που εμπνεύστηκε από την ταινία Black Panther

O ράπερ από την Καλιφόρνια Κέντρικ Λαμάρ συγκέντρωσε σήμερα 8 υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy, την επιβράβευση της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας και προηγείται ενός άλλου εκπροσώπου της ραπ μουσικής, του Καναδού Ντρέικ, με 7 υποψηφιότητες.

Ο Κέντρικ Λαμάρ έχει ήδη κερδίσει 12 βραβεία Grammy, 5 εκ των οποίων για το άλμπουμ του "DAMN". Αυτήν την φορά ο καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κέντρικ Ντακγουόρθ, διακρίθηκε για τον δίσκο του που εμπνεύστηκε από την ταινία "Black Panther". Ο 31χρονος δημιουργός ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ, συνέβαλε στο γράψιμο των στίχων και ερμηνεύει και τραγούδια του.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων συνιστά ανατροπή για την Μπιγιονσέ και τον Jay-Z, το άλμπουμ των οποίων "Everything is Love" έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κριτικούς, ωστόσο δεν εξασφάλισαν καμία υποψηφιότητα. Άλλες μεγάλες απουσίες, εκείνων των τραγουδιστριών Τέιλορ Σουίφτ, με 10 βραβεία Grammy στην καριέρα της και Αριάνα Γκράντε, που δεν προτάθηκαν σε καμία από τις βασικές κατηγορίες.

Προς το παρόν, ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων μαρτυρά την εξέλιξη, που είχε ζητήσει ένα μέρος της μουσικής βιομηχανίας, με πολλές περισσότερες γυναικείες υποψηφιότητες. Οι πέντε από τους οκτώ υποψηφίους στην κατηγορία του άλμπουμ της χρονιάς είναι γυναίκες, μια αναλογία που αυξάνεται σε έξι εκ των οκτώ στην κατηγορία του καλύτερου νέου καλλιτέχνη, ένα βραβείο που θεωρείται από τα τέσσερα σημαντικότερα βραβεία των Grammy.

Ο Ντρέικ είναι υποψήφιος στην κορυφαία κατηγορία, εκείνη του άλμπουμ της χρονιάς, με τους ράπερ Cardi B και Post Malone, την τραγουδίστρια της R&B Τζανέλ Μονά, την Μπράντι Καρλίλ, τον αστέρα της κάντρι μουσικής Κάσεϊ Μουσγκράβς, την H.E.R. και το σάουντρακ της ταινίας "Black Panther.

Η Cardi B, η Λέιντι Γκάγκα, ο Childish Gambino και το αστέρι της μουσικής κάντρι Μάρεν Μορίς συγκέντρωσαν 5 υποψηφιότητες. Η τελετή απονομής των βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την 10η Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...