Στα Coffee Dive η απόλαυση του καφέ είναι εμπειρία

Στα Coffee Dive η απόλαυση του καφέ είναι εμπειρία

Τα καφεκοπτεία που θα σε συστήσουν στο σαγηνευτικό κόσμο του speciality καφέ

Πόση απόλαυση μπορεί να χωρέσει σε ένα μοναδικό φλιτζάνι φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ που έχει ταξιδέψει από τις πιο μακρινές γωνιές της γης; Μία επίσκεψη στα καφεκοπτεία Coffee Dive αρκεί για να σου δώσει την απάντηση.

Τα Coffee Dive ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τον Νοέμβριο του 2014 και σήμερα μετρούν πέντε καταστήματα σε όλη την Αττική (Πετράλωνα, Αγία Βαρβάρα, Ακρόπολη, Άγιο Δημήτριο και Δάφνη/Λ. Βουλιαγμένης) που έχουν αγαπηθεί από τους πραγματικούς coffee connoisseurs και προσφέρουν αδιάκοπα νέες και εκλεπτυσμένες γευστικές εμπειρίες.

Εμπνευστής τους είναι ο Ανδρέας Σταυρόπουλος, ο οποίος έβαλε όλο του πάθος και την αγάπη για τον καλό καφέ και δημιούργησε μια πρότυπη αλυσίδα καφεκοπτείων –με πρώτο κατάστημα αυτό στα Πετράλωνα– που αναζητούν και εισάγουν μοναδικούς καφέδες speciality και microlots από όλο τον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν το 2011 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου ο κύριος Σταυρόπουλος επιχειρούσε στο χώρο της προηγμένης τεχνολογίας. Καθαρή τύχη, μια μέρα με ιδιαίτερη εργασιακή ένταση, τον έφερε να γευτεί ένα φλιτζάνι καφέ που αμέσως τον ταξίδεψε μακριά από κάθε σκοτούρα. Καφές με απίστευτη γεύση και αρώματα, τόσο που του φαινόταν αδύνατο να πιστέψει πως ήταν απλά και μόνο… καφές.

Η τυχαία αυτή «συνάντηση» εξελίχθηκε γρήγορα σε σχέση πάθους με τον κύριο Σταυρόπουλο να ψάχνει, να δοκιμάζει και πρακτικά να σπουδάζει τον καφέ σε κάθε μέθοδο παρασκευής και από κάθε γωνιά του κόσμου. Η απόφαση δεν άργησε να έρθει και να μετατρέψει το πάθος, τις γνώσεις και την εμπειρία σε ένα όνειρο: το όνειρο του καλού καφέ που επιτέλους θα «μετανάστευε», μαζί με τον κύριο Σταυρόπουλο στην Ελλάδα (ακόμα και στα χρόνια της ύφεσης).

Έτσι, σχεδίασε πρακτικά από το μηδέν και δημιούργησε με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια την πρότυπη αλυσίδα καφεκοπτείων Coffee Dive.

Κι αν απορείς για το χαρακτήρα μιας πρότυπης αλυσίδας καφεκοπτείων, τότε ίσως μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν να σου προσφέρουν πραγματικά φρεσκοκαβουρδισμένο και φρεσκοαλεσμένο μυρωδάτο καφέ από σπάνιες και μοναδικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο με έμφαση στις ιδιαίτερες γευστικές λεπτομέρειες του κάθε φλιτζανιού!

«Βουτιά» στον κόσμο του speciality καφέ

Τα τελευταία χρόνια, η τάση του speciality coffee κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Τι σημαίνει, όμως, και σε τι υπερέχει σε σχέση με έναν «εμπορικό»; Ο όρος speciality coffee αναφέρεται στην εξαιρετική του ποιότητα, η οποία έχει να κάνει με τη διαδρομή που ακολουθεί από το φυτώριο και τη χώρα προέλευσής του μέχρι το φλιτζάνι. Το παραμικρό λάθος ή παράλειψη στην τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να σημάνει ότι ο καφές που φτάνει στα χέρια σου είναι απλώς άλλος ένας καφές.

Στα Coffee Dive δεν θα πιεις «άλλον έναν καφέ». Ο κύριος Σταυρόπουλος ξεκίνησε να εισάγει καφέ το 2013 μέσω Αυστραλίας. Όπως μας είπε, ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη χώρα είναι ότι η Αυστραλία και η Ιαπωνία είναι ηγετικές δυνάμεις στην αγορά του speciality coffee διεθνώς. Στη συλλογή των Coffee Dive υπάρχουν καφέδες που δεν διακινούνται στον υπόλοιπο κόσμο παρά μόνο στην Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Η προσήλωση στην τελειότητα είναι ένα στοιχείο που κάνει τα Coffee Dive να ξεχωρίζουν και αυτό είναι εμφανές και στο σωστό καβούρδισμα, που αποτελεί έναν αρκετά σημαντικό κρίκο της αλυσίδας παραγωγής του καφέ. Το αυτόματο καβουρδιστήρι που διαθέτουν τα Coffee Dive εγγυάται ότι ο καφές καβουρδίζεται καθημερινά με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα καταστήματα, ενώ το μικρό του μέγεθος τους επιτρέπει να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία. Έτσι σε όλα τα καφεκοπτεία Coffee Dive θα βρεις μέχρι και 15 διαφορετικές ποικιλίες καφέ από διαφορετικές χώρες.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι καφές τους δεν παραμένει στις αποθήκες τους για περισσότερες από 10-15 μέρες. Έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο καφές που πίνεις είναι πάντα φρέσκος και τον απολαμβάνεις στο peak του, εκεί που δίνει τις καλύτερες γεύσεις, επιγεύσεις και αρώματα.

Οι άνθρωποι των Coffee Dive δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο τελικό στάδιο της παρασκευής του καφέ, ώστε να αναδεικνύονται όλα τα ανώτερα γευστικά χαρακτηριστικά του. Οδηγούμενοι από την αγάπη και τη δέσμευσή τους να προσφέρουν το τέλειο αποτέλεσμα, σου σερβίρουν με χαμόγελο ένα μοναδικό φλιτζάνι καφέ κάθε φορά, με βάση τις γευστικές σου προτιμήσεις.

Στα Coffee Dive εφαρμόζεται η έννοια του «εξατομικευμένου καφέ» που πλαισιώνεται από την πλήρη ενημέρωση του πελάτη για το πώς δημιουργήθηκε και από πού προέρχεται αυτό που δοκιμάζει. Ακόμα και αν δεν θεωρείσαι ήδη λάτρης του καφέ, η εμπειρία δείχνει πως τα Coffee Dive σύντομα θα σε μετατρέψουν σε έναν.

Μοναδικές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο

Τα Coffee Dive διαθέτουν τις πλέον εκλεκτές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, που καλλιεργούνται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (single origin), καφέδες από τις πιο εκλεκτές φυτείες/φάρμες (Single Estate), αλλά και μικρές παραγωγές (microlots) που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια διαλογής.

Εδώ θα βρεις καφέ από εξωτικούς παραδείσους (Χαβάη, Ινδονησία, Παπούα), που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα, όπως τον θρυλικό Hawaii Κona –έναν από τους ακριβότερους καφέδες στον κόσμο.

Θα πιεις μοναδικούς καφέδες, οι οποίοι παρασκευάζονται με ευρηματικούς και πρωτότυπους τρόπους. Μπορείς να δοκιμάσεις καφέ από το Γαλλικό μπαλόνι (το κλασικό σιφόνι) του 1830 και το βασιλικό Βέλγικο σιφόνι του 1850, Cold brew (Dutch or Kyoto Coffee) από την Άπω Ανατολή και φυσικά εξαιρετικό espresso.

Κάθε φλιτζάνι καφέ στα Coffee Dive κλείνει μέσα του εξαιρετικά αρώματα και ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, μετατρέποντας την αγαπημένη σου συνήθεια σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πληροφορίες

Καταστήματα

 • Κεντρικό: Αγίου Δημητρίου 199, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9700091
 • Κειριαδών 52, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 210 3471761
 • Μεγάλου Αλεξάνδρου 121, Αγία Βαρβάρα, τηλ. 210 5452366
 • Μισαραλιώτου 21, Ακρόπολη, τηλ. 210 9223333
 • Εθνικής Αντιστάσεως 140, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9700091

www.coffeedive.com

Facebook: Coffee Dive

3
σχόλια
 1. avatar Billyk

  Προηγμένη τεχνολογία καφέ....

 2. avatar LakisL71

  Καφεδάρες !!! Έχω δοκιμάσει από όλα τα μαγαζιά της αλυσίδας και η ποιότητα είναι εξίσου εξαιρετικη !!!!

 3. avatar babe2011

  Φοβερο μαγαζι. Ειδικά της Ακροπολης!

Παρακαλούμε περιμένετε ...