Εκατομμύρια δολάρια από συλλέκτες σε δημοπρασία ρολογιών στο Ντουμπάι

Εκατομμύρια δολάρια από συλλέκτες σε δημοπρασία ρολογιών στο Ντουμπάι

Το συνολικό ποσό των 2,6 εκατ. δολαρίων συγκέντρωσε ο οίκος Sotheby's

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's πραγματοποίησε την πρώτη του δημοπρασία ρολογιών στο Ντουμπάι, αποκομίζοντας συνολικό ποσό 2,6 εκατ. δολαρίων από την πώληση 121 λαχνών.

«Η περιοχή αυτή αναπτύσσεται τα τελευταία 5 με 10 χρόνια και ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες παγκοσμίως είναι εδώ», δήλωσε ο Σαν Χάινς, ο παγκόσμιος επικεφαλής για τα ρολόγια στον οίκο Sotheby's και ο δημοπράτης της χθεσινής βραδιάς. Ο οίκος Christie's είχε διοργανώσει δημοπρασία για ρολόγια στο Ντουμπάι τον Μάρτιο.

Το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας, ένα ρολόι χειρός Chopard από λευκόχρυσο, διαμάντια και ζαφείρια, πωλήθηκε αντί 200.000 και πλέον δολαρίων. «Οι τιμές συνηθίζουν να είναι κάπως περίεργες», δήλωσε ένας υποψήφιος αγοραστής από το Ντουμπάι, σημειώνοντας ότι άλλες δημοπρασίες πάσχουν από υπερβολικό θόρυβο και βαρύγδουπη διαφήμιση.

«Περισσότερη γνώση σημαίνει, ότι οι τιμές δεν θα είναι αστρονομικές», δήλωσε ο Χάινς και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την αγορά, που κατά συνέπεια δεν υπερθερμαίνεται και δεν εκρήγνυται».

Παρακαλούμε περιμένετε ...