Η Μέγκαν κερδίζει τον Χάρι στο πέταγμα… γαλότσας

Η Μέγκαν κερδίζει τον Χάρι στο πέταγμα… γαλότσας

Ο πρίγκιπας και η σύζυγός του επιδόθηκαν σε ένα διαδεδομενό στη Νέα Ζηλανδία παιχνίδι

Η Μέγκαν Μαρκλ επέδειξε σήμερα ένα απρόσμενο ταλέντο στη ρίψη της μπότας από καουτσούκ, ένα ιδιαίτερο σπορ σχετικά διαδεδομένο στη Νέα Ζηλανδία, ξεπερνώντας με άνεση τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι.

Η πρώην ηθοποιός σίγουρα δεν θα φανταζόταν, ότι μετά τον γάμο της με τον Χάρι, τα καθήκοντά της ως εκπροσώπου του βρετανικού στέμματος θα την οδηγούσαν να πετάξει μια γαλότσα όσο πιο μακριά μπορεί. Ωστόσο η δούκισσα, της οποίας η εγκυμοσύνη μόλις που διακρίνεται, πέταξε εύκολα και σε μακρινή απόσταση την κόκκινη με άσπρα πουά γαλότσα της και νίκησε τον σύζυγό της, καταχειροκροτούμενη από τα παιδιά της ομάδας στην οποία συμμετείχε.

Η Ιζαμπέλα Ιτι, μια από τους μαθητές του Pinehill School, περιγράφει την πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ζεύγος κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Όπως είπε "πιστεύω ότι έλεγε μέσα της, πως δεν είχε καμιά πιθανότητα να κερδίσει. Αλλά τελικά κέρδισε".

Η ρίψη της γαλότσας ή welly wanging όπως είναι γνωστή στη Νέα Ζηλανδία, είναι ένα δημοφιλές έθιμο κατά τη διάρκεια των γιορτών στα χωριά ή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Δημοφιλείς δραστηριότητες για τους Νεοζηλανδούς είναι επίσης να κόβουν ξύλα, να φτύνουν το κουκούτσι της ελιάς σε μεγάλη απόσταση και να αναρριχώνται στα δέντρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παρά την εντυπωσιακή της επίδοση, η 37χρονη δούκισσα του Σάσεξ απέχει μακράν από το ρεκόρ που σημείωσε ο Μπερντ Νιούντικ, πρώην δεκαθλητής της βρετανικής Κοινοπολιτείας. Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, ο νεοζηλανδός αθλητής έριξε την μπότα του σε απόσταση 48,5 μέτρων, αλλά αποκλείστηκε γιατί δεν κατάγεται από την περιοχή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...