Αυτό το Σαββατοκύριακο ρούμι και ουίσκι έχουν την τιμητική τους στην Αθήνα

Αυτό το Σαββατοκύριακο ρούμι και ουίσκι έχουν την τιμητική τους στην Αθήνα

Με αφορμή το Athens Rum & Whisky Festival ανακαλύψτε τα πιο ψαγμένα στέκια τους

Με αφορμή το Athens Rum & Whisky Festival που διοργανώνεται από το Difford’s Guide και το Baba Au Rum, σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, συγκεντρώσαμε τα στέκια στην πόλη που αποτίνουν φόρο τιμής στο ρούμι και το ουίσκι, προσφέροντας στους λάτρεις τους, και όχι μόνο, μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.

Τα συγκεκριμένα spots στην Αθήνα έχουν στο επίκεντρο τα δύο αποστάγματα, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα και κοινό (κυρίως το ουίσκι βέβαια), αποκαλύπτοντας γεύσεις και αρώματα που εκπλήσσουν ευχάριστα.

Για ουίσκι
CV Distiller

Αν μας ζητούσαν το συνώνυμο του whisky bar στην Αθήνα αυτό θα ήταν σίγουρα το CV Distiller, στη Χατζηγιάννη Μέξη. Με εξειδίκευση και γνώσεις γύρω από το ουίσκι, διαθέτει μια αξιοζήλευτη κάβα, πλήρως ενημερωμένη και εντυπωσιακή –από τις πιο πλήρεις στην Ελλάδα. Με εξεζητημένες και σπάνιες επιλογές σε malt ουίσκι, φιλοξενεί υπέροχα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α. Στα συν ο εξαιρετικής αισθητικής ατμοσφαιρικός χώρος και η ιδιαίτερη αγάπη του στις jazz μουσικές. Tip: Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το κελάρι στο υπόγειο.

Πληροφορίες

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα, τηλ. 210 7231767, fb page: CV Distiller 

Low Profile Whisky Bar

Το Low Profile Whisky Bar «κρυμμένο» στο βάθος της στοάς Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί διαχρονικό στέκι για τους λάτρεις του ουίσκι, καθώς διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με εκλεκτές ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους. Με ατμόσφαιρα αυθεντικού μπαρ, σας μεταφέρει σε κάποια γειτονιά της Νέας Υόρκης, συνδυαστικά και με τις jazz μουσικές –η αγάπη του στη συγκεκριμένη μουσική είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του.

Πληροφορίες

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Αθήνα, τηλ. 213 0352114, fb page: Low Profile Whisky Bar 

Για ρούμι
Baba Au Rum

Εκτός από συνδιοργανωτής του Athens Rum Festival, το Baba Au Rum είναι ένα από τα καλύτερα cocktail bars, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχει καταφέρει να διακριθεί ανάμεσα στα World’s 50 Best Bars. Πρόκειται για το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς, που έχει στιγματίσει τα βράδια όποιου το έχει επισκεφτεί με «ψαγμένα» αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές σε ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά... Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε cocktail!

Πληροφορίες

Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ. 211 7109140, www.babaaurum.com, fb page: Baba Au Rum 

Παρακαλούμε περιμένετε ...