Ακτιβιστές ματαίωσαν συναυλίες του Ed Sheeran στο Ντίσελντορφ

Ακτιβιστές ματαίωσαν συναυλίες του Ed Sheeran στο Ντίσελντορφ

Αντέδρασαν στην κοπή 104 δένδρων για την πραγματοποίηση των συναυλιών στο χώρο

Με έκπληξη πληροφορήθηκαν οι διοργανωτές συναυλιών του Βρετανού ποπ σταρ Ed Sheeran στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, αλλά και οι 85.000 θαυμαστές του που έχουν αγοράσει εισιτήρια, ότι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να μην επιτρέψει την διεξαγωγή τους, αποδεχόμενο την διαμαρτυρία ακτιβιστών για το χώρο που θα πραγματοποιούταν.

Συγκεκριμένα, για να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες στις 22 και 23 Ιουλίου στο χώρο στάθμευσης του νέου εκθεσιακού κέντρου του Ντίσελντορφ, θα έπρεπε να κοπούν 104 δένδρα, γεγονός για το οποίο αντέδρασαν έντονα ακτιβιστές τόσο από την συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, όσο και από τα αριστερά κόμματα των Πρασίνων και του Die Linke. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Rheinische Post, η διοργανώτρια εταιρεία FKP Scorpio πληροφορήθηκε την είδηση «με έκπληξη και τεράστια απογοήτευση». Η εταιρεία ανακοίνωσε αργότερα, ότι οι ακυρωθείσες συναυλίες στο Ντίσελντορφ θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Γκελσερκίχεν, τις ίδιες ημέρες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Σημειώνεται, ότι οι συναυλίες του Sheeran είχαν αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο αεροδρόμιο Essen-Mulheim, βορειοανατολικά του Ντίσελντορφ, αλλά οι διοργανωτές αντιμετώπισαν ένα άλλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το εμπόδιο αυτή τη φορά ήταν ο τοπικός πληθυσμός ενός είδους πτηνών, που απειλείται με εξαφάνιση και κρίθηκε ότι η συναυλία θα έθετε σε κίνδυνο τα πουλιά. Επιπλέον, αεροφωτογραφίες αποκάλυψαν 103 σημεία στο έδαφος με πιθανά υπολείμματα εκρηκτικών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία θα έπρεπε να ελεγχθούν πριν από την συναυλίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...