Αποκλειστικά του Louboutin η κόκκινη σόλα με σφραγίδα δικαστηρίου

Αποκλειστικά του Louboutin η κόκκινη σόλα με σφραγίδα δικαστηρίου

Η ολλανδική φίρμα Van Haren διέθεσε στο εμπόριο το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα και βρέθηκε στα δικαστήρια

«Μια μεγάλη νίκη και μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση» πήρε σήμερα ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών Christian Louboutin (Κριστιάν Λουμπουτέν), καθώς το ο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον δικαίωσε στην κόντρα που είχε με την ολλανδική φίρμα Van Haren για την χαρακτηριστική κόκκινη σόλα στα ψιλοτάκουνα.

Η δικαιοσύνη αναγνώρισε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας στα γυναικεία παπούτσια του Λουμπουτέν, με τον γάλλο υποδηματοποιό να κερδίζει τη νομική μάχη για την κατοχύρωση του χρώματος ως εμπορικού του σήματος.

Ο Κριστιάν Λουμπουτέν μπορεί πλέον να απαιτήσει την αποκλειστικότητα της διάσημης κόκκινης σόλας που χρησιμοποιεί στα παπούτσια του, καθώς ένα χρώμα μπορεί να κατατεθεί ως εμπορικό σήμα και να κατοχυρωθεί, παραδέχτηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.

Οι ευρωπαίοι δικαστές ζητούν να επιβληθεί η απόφασή τους και στην Ολλανδία, όπου ο Louboutin είχε προσφύγει εναντίον της Van Haren για αντιποίηση εμπορικού σήματος.

Για τους δικαστές, το εμπορικό σήμα αφορά το χρώμα και όχι τη μορφή του προϊόντος.

Η ολλανδική υποδηματοποιία Van Haren, που κατηγορήθηκε από τον Λουμπουτέν ότι διέθεσε στο εμπόριο το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, υποστήριζε ότι ο συνδυασμός ψηλοτάκουνου γυναικείου υποδήματος και κόκκινης σόλας που έχει κατοχυρωθεί από την εταιρία Λουμπουτέν αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Η ολλανδική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί σε σχέση με την κατηγορία της αντιποίησης εμπορικού σήματος σε βάρος της υποδηματοποιίας Van Haren.

Οι δικαστές δεν ακολούθησαν τη σύσταση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου ο οποίος είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι το κόκκινο χρώμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί ξεχωριστή οντότητα από το σχήμα των παπουτσιών του Λουμπουτέν και ότι σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σχήματα των παπουτσιών δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...