Φιλανθρωπικό γκαλά αστέρων στις Κάννες

Φιλανθρωπικό γκαλά αστέρων στις Κάννες

Η ετήσια γιορτή της amfAR συγκεντρώνει - εκτός από την αφρόκρεμα - και εκατομμύρια για την καταπολέμηση του AIDS

Οι Γκρέις Τζόουνς, Τζέισον Ντερούλο και Έλι Γκούλντινγκ θα εμφανιστούν στο γκαλά της amfAR, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει την έρευνα για το AIDS, που διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη στις Κάννες.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι Στινγκ και Σάγκι θα τραγουδήσουν στο επίσημο δείπνο.

Η amfAR, με αποστολή την καταπολέμηση του AIDS, δεν είναι μόνον ένας ευγενής σκοπός. Το γκαλά της είναι επίσης η πιο λαμπρή εκδήλωση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που χρησιμεύει ως κορωνίδα της γιορτής του κινηματογράφου διάρκειας δύο εβδομάδων.

Το υπαίθριο ολονύχτιο δείπνο και πάρτι στο Hotel du Cap συγκεντρώνει τα λαμπρότερα αστέρια από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το σκάνδαλο Γουάινστιν σκιάζει τη γιορτή

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση συγκέντρωσε περισσότερα από 210 εκατομμύρια δολάρια από την εκδήλωση για την ενίσχυση της έρευνας για το AIDS, αλλά παρά τη φιλανθρωπική της συνεισφορά, η amfAR είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα αρνητικής δημοσιότητας.

Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στη σύνδεση του γκαλά με τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση σε βάρος δεκάδων γυναικών.

Στο παρελθόν, ο Γουάινστιν βοήθησε ώστε κορυφαίοι καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο γκαλά και έπεισε εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ να υποβάλουν προσφορές σε αντικείμενα που δημοπρατούνταν.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...