«Οι πρόσφυγες πρώτα ζητούν κωδικό wi-fi και μετά νερό και φαΐ»

«Οι πρόσφυγες πρώτα ζητούν κωδικό wi-fi και μετά νερό και φαΐ»

Γιατί το «σήμα» είναι πιο σημαντικό και από τα βασικά είδη

«Το πρώτο πράγμα που ζητά ένας πρόσφυγας φθάνοντας στον καταυλισμό, δεν είναι νερό και τροφή, αλλά wi-fi» όπως αποκάλυψε ο Kann Terzioglou της τηλεφωνικής εταιρείας Turkcell, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Οι πρόσφυγες που φθάνουν στο ευρωπαϊκό έδαφος, πριν να ελέγξουν αν υπάρχουν τρόφιμα, νερό και βασικά είδη υγιεινής ζητούν κωδικούς για να συνδεθούν στο wi-fi, όπως σχολιάζουν σε δημοσίευμα τους οι βρετανικοί Times.

Οι αναζητούντες άσυλο συχνά χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη και μόλις φθάνουν χρειάζονται δυνατό σήμα wi-fi προκειμένου να μείνουν σε επικοινωνία με τα οικεία τους πρόσωπα στη χώρα τους. Για αυτό και το «σήμα» είναι για αυτούς πιο σημαντικό και από τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες σε μια προσπάθεια ανεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων για την προσφυγική κρίση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Έλληνες ειδικοί εντοπίζουν παρόμοια στοιχεία, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα και προστίθεται πως μια διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Ελλάδα, διακόπηκε προσωρινά ώστε τεχνικοί να επιδιορθώσουν το δίκτυο wi-fi.

Παρακαλούμε περιμένετε ...