Στη φυλακή ταχυδρόμος γιατί κρατούσε τα γράμματα για τον εαυτό του!

Στη φυλακή ταχυδρόμος γιατί κρατούσε τα γράμματα για τον εαυτό του!

Στο σπίτι του βρέθηκαν 19.000 γράμματα που δεν είχαν παραδοθεί ποτέ…

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές… λέει ο τίτλος της ταινίας. Αλλά ο 47χρονος Αργεντίνος, Μανουέλ Γκουτιέρες, δεν χτυπούσε ούτε καν τη μια που ήταν υποχρεωμένος.

Ο 47χρονος ταχυδρόμος καταδικάστηκε σε φυλακή ενός έτους επειδή δεν παρέδιδε την αλληλογραφία που έπρεπε, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, από έρευνα στο σπίτι του ταχυδρόμου, ανακαλύφθηκαν σε σάκους 19.000 επιστολές, με τα γραμματόσημά τους, οι οποίες ποτέ δεν παραδόθηκαν στους παραλήπτες τους!

Η ιστορία αποκαλύφθηκε από το 2009, όμως ο ταχυδρόμος καταδικάστηκε το 2015 σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Η απόφαση επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό.

Αν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν εκλήθη, θα είχε γλιτώσει τη φυλάκιση. Όμως ο ταχυδρόμος επέλεξε να αγνοήσει τις κλητεύσεις κι έτσι η ποινή του μετατράπηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Συνελήφθη την Παρασκευή χωρίς να προβάλει αντίσταση και οδηγήθηκε στη φυλακή της Ρόσον στη νότια Αργεντινή.

Χθες το βράδυ ο Γκουτιέρες πέρασε την πρώτη του νύκτα στη φυλακή αυτή, όπου το 1972 οι Αργεντίνοι στρατιωτικοί σκότωσαν 16 κρατούμενους.

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους κράτησε τα 19.000 γράμματα…