Το Twitter διέγραψε μήνυμα του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά των δυτικών εμβολίων

Το Twitter διέγραψε μήνυμα του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά των δυτικών εμβολίων

«Δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη», ανέφερε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτη του Ιράν

Το Twitter διέγραψε σήμερα ένα μήνυμα του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, στο οποίο δήλωνε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τα αμερικανικά και τα βρετανικά εμβόλια για τον νέο κορονοϊό.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης εκτιμά ότι η ανάρτηση αυτή παραβιάζει τους κανόνες του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε την Παρασκευή, στα αγγλικά, ότι απαγορεύεται στο Ιράν η εισαγωγή εμβολίων για την Covid-19 που έχουν παρασκευαστεί στη Βρετανία ή τις ΗΠΑ γιατί μπορεί «να μολύνουν» τη χώρα του. «Δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν είναι απίθανο να θέλουν να μολύνουν άλλα έθνη» αναφερόταν στην ανάρτηση, που επαναλάμβανε ένα απόσπασμα του τηλεοπτικό διαγγέλματος του Χαμενεΐ.

«Με βάση την εμπειρία μας, με το γαλλικό αίμα που ήταν μολυσμένο με τον HIV, ούτε τα γαλλικά εμβόλια αξίζουν την εμπιστοσύνη μας», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια υπόθεση που ανάγεται στις δεκαετίες του 1980-90, όταν άνθρωποι μολύνθηκαν από τον HIV μέσω μετάγγισης αίματος.

Το Twitter διέγραψε το μήνυμα αυτό. Τον Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει τις «ψευδείς ή λανθασμένες πληροφορίες» για τα εμβόλια για την Covid-19 που θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα του.