Ο παράξενος λόγος που κάποιοι ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ έχουν τρύπες

Ο παράξενος λόγος που κάποιοι ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ έχουν τρύπες

Κάτι που πιθανόν δεν φαντάζεσαι...

Είναι κάτι που φυσικά δε θα έχεις παρατηρήσει, γιατί η αλήθεια είναι ότι ποιος ασχολείται με τους ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ και γιατί να το κάνει άλλωστε; Ωστόσο, έχει πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γιατί σε κάποιους ουρανοξύστες υπάρχουν κάποιες εμφανείς τρύπες.

Αν τις παρατηρήσεις θα αναρωτηθείς ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής τους εκεί. Η απάντηση δίνεται από τουBusiness Insider και δεν είναι άλλη από το feng shui. Τι εννοούμε; Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση η θετική ενέργεια και η αρμονία που πρέπει να αποπνέει ένα σπίτι στους κατοίκους του είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και απαραίτητη.

Αυτές οι τρύπες, λοιπόν, ονομάζονται πύλες των δράκων και δημιουργούνται στους ουρανοξύστες για αυτόν τον πολύ συγκεκριμένο λόγο. Οι δράκοι είναι τυχερά πλάσματα στη φιλοσοφία του feng shui και λέγεται ότι όποιος μπλοκάρει τον δρόμο τους ή το προσπαθεί θα έχει κακοτυχία στη ζωή του. Τα ανοίγματα αυτά επιτρέπουν την ανεμπόδιστη κίνηση των δράκων και ο δρόμος τους από το βουνό προς την θάλασσα παραμένει ανοιχτός.