Πέντε πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για την ταινία «Ο Νονός»

Πέντε πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για την ταινία «Ο Νονός»

Μικρά μυστικά από τα παρασκήνια

Και ποιος δεν έχει παρακολουθήσει τη θρυλική τριλογία «Ο Νονός» που αποτέλεσε τη σπουδαιότερη προσωπική επιτυχία του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η ερμηνεία του Αλ Πατσίνο, τα πλάνα και η μουσική επιμέλεια είναι τρία μόνο από τα συστατικά της επιτυχίας. Όσες φορές κι αν έχεις δει την περίφημη ταινία, είναι πιθανόν κάποια πράγματα να μην τα γνωρίζεις ακόμη.

Ιδού πέντε από αυτά...

1. Για να μπουν στο ρόλο τους οι ηθοποιοί έκαναν παρέα με αληθινούς μαφιόζους. Πιο συγκεκριμένα ο Μάρλον Μπράντο προετοιμάστηκε για το ρόλο του μέσα κάνοντας συναντήσεις με έναν γκάνγκστερ της οικογένειας Bufalino. Την ίδια τακτική ακολούθησαν Αλ Πατσίνο και Ντιβάλ.

2. Η γάτα που κρατά ο Δον Κορλεόνε στην πρώτη σκηνή δεν ήταν μέρος του σεναρίου. Στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη γάτα ήταν αδέσποτη και βόλτες στο χώρο. Τότε ο Μάρλον Μπράντο αποφάσισε να την ενσωματώσει στη σκηνή.

3. Η παραγωγή είχε προτείνει αρχικά το ρόλο του Κορλεόνε στον Τζακ Νίκολσον. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι απέρριψε το ρόλο κατά λάθος. Πίστευε τότε πως οι Ινδοί πρέπει να παίζουν Ινδούς και οι Ιταλοί… Ιταλούς!

4. Ο Μάρλον Μπράντο ήθελε να κάνει πολύ τον Δον Κορλεόνε να μοιάζει με μπουλντογκ. Τι αποφάσισε να κάνει; Γέμισε τα μάγουλα του με βαμβάκι για την οντισιόν. Μάλιστα, κατά την διάρκεια του γυρίσματος, φόρεσε ένα ειδικό μασελάκι φτιαγμένο από οδοντίατρο. Το συγκεκριμένο μασελάκι σήμερα βρίσκεται στο Αμερικανικό Μουσείο Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη.

5. Για να μεταμορφωθεί ο Μάρλον Μπράντο σε Βίτο Κορλεόνε χρειάζονταν πάνω από τρεις ώρες. Μάλιστα, αυτό το βαρύ μακιγιάζ του ηθοποιού ήταν η αιτία που οι περισσότερες σκηνές του ήταν τόσο σκοτεινές. Ο Μάρλον Μπράντο ήταν μόλις 47 χρονών αλλά έπρεπε να φαίνεται μεγαλύτερος.