Μικρότερη επιρροή από τον Ομπάμα στους Αμερικανούς χρήστες του Twitter έχει ο Τραμπ

Μικρότερη επιρροή από τον Ομπάμα στους Αμερικανούς χρήστες του Twitter έχει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαριθμεί σχεδόν 62 εκατομμύρια followers στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Το twitter είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ καθώς το προτιμά για να επικοινωνεί με το κοινό.

Σχεδόν 1 στους 5, δηλαδή το 19% περίπου, των Αμερικανών χρηστών του twitter, ακολουθεί τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που απαριθμεί σχεδόν 62 εκατομμύρια followers στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε σήμερα το ερευνητικό κέντρο Pew.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι οι μισοί από αυτούς τους χρήστες (54%) είναι θετικά διακείμενοι στην πολιτική που ακολουθεί ο ένοικος του Λευκού Οίκου και στα συχνά πολεμικού χαρακτήρα tweet του.

Το Pew Research Center σχολιάζει, εντούτοις, ότι η επιρροή του Τραμπ στο Twitter παραμένει περιορισμένη, καθώς μόλις το 22% των Αμερικανών ενηλίκων διαθέτει λογαριασμό σε αυτήν την πλατφόρμα όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επομένως, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μικρότερη επιρροή στους Αμερικανούς χρήστες του Twitter σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ακολουθούσε το 26% των χρηστών του Twitter στις ΗΠΑ (107 εκατομμύρια).

Μεταξύ των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σχεδόν 3 Ρεπουμπλικανοί στους 10 ακολουθούν τον Τραμπ, ενώ το ποσοστό των Δημοκρατικών follower του ανέρχεται σε 13%.

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Ιουλίου 2019 σε δείγμα 2.388 Αμερικανών ενηλίκων με παρουσία στο Twitter, οι οποίοι δέχθηκαν να μοιραστούν τα δεδομένα τους με το κέντρο ερευνών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...