«Χειροπέδες» σε στρατιωτικό που μετέφερε κοκαΐνη με στρατιωτικό αεροσκάφος

«Χειροπέδες» σε στρατιωτικό που μετέφερε κοκαΐνη με στρατιωτικό αεροσκάφος

Το στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία

«Χειροπέδες» πέρασε η ισπανική αστυνομία σε έναν στρατιωτικό, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας, που μετέφερε τρεις βαλίτσες γεμάτες με κοκαΐνη με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος στη Σεβίλλη, ώρες πριν από την προγραμματισμένη στάση εκεί του προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία και τοπικούς αξιωματούχους.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ανέφερε, σε μια ανακοίνωση, ότι ο πιλότος συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών και η στρατονομία της χώρας έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Μια πηγή από την ισπανική αστυνομία είπε στο Reuters, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι αστυνομικοί ανακάλυψαν 39 κιλά κοκαΐνης σε τρεις βαλίτσες, τις οποίες ήλεγξαν χθες ενώ το αεροσκάφος περίμενε να συνεχίσει το ταξίδι του για το Τόκιο.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ισπανία και τη Βραζιλία μεταδίδουν ότι ο άνδρας, που έχει τον βαθμό του σμηνία, ανήκει σε μια ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε υποστηρικτικό ρόλο στο ταξίδι του Μπολσονάρου στην Ιαπωνία για τη Σύνοδο της G20 αυτήν την εβδομάδα, εντούτοις ούτε Βραζιλιάνοι ούτε Ισπανοί αξιωματούχοι μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Σε ένα tweet, ο Μπολσονάρου σημείωσε ότι ενημερώθηκε για τη χθεσινή σύλληψη από τον υπουργό Άμυνας και διέταξε την «άμεση συνεργασία με την ισπανική αστυνομία», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο πρόγραμμά του, το οποίο έκτοτε τροποποιήθηκε.

Στο αρχικό επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Βραζιλίας είχε καταγραφεί η Σεβίλλη ως στάση, όμως στην αναθεωρημένη εκδοχή του αναφερόταν η Λισαβόνα.