Κραγιόν: tips για την καλύτερη εφαρμογή!

Είναι καιρός να αφήσετε στην άκρη το lip gloss σας γιατί το κραγιόν έχει επιστρέψει δυναμικά για να μείνει, σε άπειρες υφές και χρώματα, που κάνουν τα χείλη μας πλούσια, έντονα και σοφιστικέ! Μπορεί η εφαρμογή του να θέλει περισσότερη προσοχή όμως το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας κάνει να το εκτιμήσετε. Μάθετε πώς να έχετε τέλειο αποτέλεσμα στα χείλη με το κραγιόν σας! 

1. Σωστή αρχή: προϋπόθεση για καλή εφαρμογή του κραγιόν είναι μια καθαρή βάση. Για να απομακρύνετε την ξηρότητα από τα χείλη, κάντε απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας χοντρή μαύρη ζάχαρη και βαζελίνη. Αφού τρίψετε με το δάχτυλό σας τα υλικά πάνω στα χείλη, σκουπίστε με ένα μωρομάντηλο και εφαρμόστε ένα θρεπτικό lip balm. Έτσι θα έχετε απαλά χείλη πάντα και το κραγιόν θα στρώνει άψογα!

2. Αποφύγετε την έντονη λάμψη: όσα κραγιόν περιέχουν glitter, δίνουν ένα φθηνό αποτέλεσμα στην εμφάνισή μας. Προτιμήστε κρεμώδεις υφές και αν θέλετε λάμψη, προσθέστε πολύ λίγο διάφανο gloss μόνο στο κέντρο των χειλιών.

3. Βρείτε το σωστό nude χρώμα: η καλύτερη nude απόχρωση για τα χείλη σας είναι αυτή που έχει ελαφρώς πιο ανοιχτό ή βαθύ τόνο από αυτόν της επιδερμίδας σας. Εάν είσαστε πολύ ανοιχτόχρωμη, τα nude με μια δόση από ροζ είναι ιδανικά ενώ εάν έχετε πιο σταρένια επιδερμίδα, προτιμήστε αυτά με κίτρινους τόνους όπως αυτός της άμμου.

4. Αποφύγετε το vampire look: σκούρες αποχρώσεις που υπερισχύει το μαύρο, μπορεί να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας. Εάν επιλέξετε κάποιο σκούρο κραγιόν, προτιμήστε ένα με περισσότερο κόκκινο τόνο όπως του βατόμουρου.

5. Lip liner: η σύγχρονη σύσταση των κραγιόν σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα, δεν αφήνει το χρώμα να "τρέξει" έξω από το πλαίσιο των χειλιών άρα δεν είναι απαραίτητο το lip liner. Μπορείτε να πετύχετε εξίσου έντονο χρώμα με διάρκεια με τη μέθοδο του blotting. Εφαρμόστε πρώτα μια πολύ λεπτή στρώση κραγιόν που θα δουλέψετε καλά στα χείλη πιέζοντας με ένα πινέλο και στο τέλος τη σκουπίζετε πατώντας ελαφρά με ένα χαρτομάντιλο. Έτσι μένετε με μια στεγνή βάση-αυτό δηλαδή που σας δίνει και ένα μολύβι. Επαναλάβετε άλλη μια φορά και μετά εφαρμόστε το κραγιόν σας κανονικά. Προϋπόθεση για να πετύχει είναι το κραγιόν να μην έχει glossy τελείωμα!

6. Μαλακώστε τις γραμμές: όταν το περίγραμμα του τελειώματος του κραγιόν είναι εμφανές παραπέμπει σε κάτι παλιομοδίτικο. Πριν την τελική σας στρώση, μαλακώστε με μια μπατονέτα τις άκρες, τραβώντας το χρώμα προς το κέντρο των χειλιών.

7. Ξεκινήστε από τη μέση: οποιαδήποτε απόχρωση κι αν επιλέξετε, ξεκινήστε την εφαρμογή πάντα από το κέντρο των χειλιών προς τις άκρες!

8. Μην το παρακάνετε: όσο έντονο και να είναι το κραγιόν σας δεν πρέπει να βαραίνει τα χείλη. Έτσι για πιο σύγχρονο αποτέλεσμα, μαλακώστε το χρώμα πατώντας ελαφρά με τα δάχτυλά σας, προσέχοντας να μην το τραβήξετε έξω από το περίγραμμα των χειλιών.