Η λευκή σοκολάτα δεν είναι τελικά αυτό ακριβώς που νομίζεις

Η λευκή σοκολάτα δεν είναι τελικά αυτό ακριβώς που νομίζεις

Δες ποια είναι η ιστορία της...

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά όταν αρχίζει να χειμωνιάζει είναι οι σοκολάτες κάθε είδους. Κανονικές, γάλακτος, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς, μαύρες ή και λευκές. Ή μήπως οι τελευταίες δεν είναι ακριβώς σοκολάτες.

Κι όμως, οι ειδικοί αναφέρουν ότι στην ουσία όσο νόστιμη και να είναι η λευκή σοκολάτα, δεν είναι ακριβώς σοκολάτα. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα και έχει και μια ιδιαίτερη ιστορία. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, μια εταιρεία παραγωγής σοκολάτας ήθελε να πουλήσει ένα μεγάλο κομμάτι βουτύρου κακάο, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί για την κανονική παρασκευή της παραδοσιακής σοκολάτας.

Στην ουσία, ακριβώς όπως και η μαύρη σοκολάτα ή η γάλακτος, η λευκή σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο, δηλαδή ένα συστατικό απαραίτητο για να λιώσει στο στόμα ανακαταμένο μαζί με ζάχαρη, σκόνη γάλακτος και μερικές φορές βανίλια. Σε αντίθεση με την κλασική σοκολάτα, δεν περιέχει κακαόμαζα, που δίνει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση! Άρα τρως σοκολάτα αλλά όχι ακριβώς αυτό που ίσως έχεις στο μυαλό σου...