Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα»

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα»

«Θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου» είπε ο πατέρας της καταγγέλλουσας τον βιασμό της

Ένα ηχογραφημένο μήνυμα στάθηκε η αφορμή, για να μάθει, ότι η κόρη της έπεσε θύμα βιασμού από τον προπονητή της, ενώ ήταν ανήλικη, κατέθεσε η μητέρα της νεαρής κοπέλας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς» ανέφερε στην κατάθεση της η γυναίκα η οποία περιέγραψε πως η κόρη της από ένα «χαρούμενο και συνεσταλμένο παιδί» μετά την αποκάλυψη έγινε «ένα παιδί σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες».

Η γυναίκα επέμεινε πως ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του είχαν, αλλά και την καλή προσωπική τους σχέση που έφτανε στο σημείο ακόμη και να τους είχε ζητήσει να βαπτίσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Η μάρτυρας ξέσπασε, όταν ο 39χρονος , ο οποίος αρνείται την κατηγορία του βιασμού, ζήτησε να τον κοιτάξει για να της υποβάλλει ερωτήσεις. «Αμετανόητος» σχολίασε η μητέρα της καταγγέλλουσας με τον κατηγορούμενο να επιμένει: «Κοίτα με…»

Μητέρα : Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος : Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη.

Μητέρα : Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος : Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βρήκε με την Α….

Μητέρα : Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Η μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα, η οποία την κάλεσε να εξηγήσει, γιατί σε καταθέσεις τους πρόσωπα που τους γνώριζαν, υποστήριξαν ότι η αθλήτρια διατηρούσε σχέσεις με τον προπονητή της.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω, γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους, που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του Δ.Σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας : Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από ζήλια.

Εισαγγελέας : Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της;».

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν; Στο Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας : Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας : Ποτέ.

Εισαγγελέας : Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε.

Μάρτυρας : Όλα τα παιδιά τα μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε μόνη της μαζί του, πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που θεωρείτε φίλος, θα ήταν κακό εάν ερχόταν να την πάρει;

Μάρτυρας : Δε μ αρέσει, έχει πατέρα να την πάρει.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της εξέτασης της μητέρας της 22χρονης από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου με την μάρτυρα να σημειώνει, ότι η απόφαση να γίνει η καταγγελία μετά από 10 χρόνια ανήκει στην κόρη της. «Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου, αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας, επειδή μέχρι τότε ήμασταν μόνοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου»

«Έφυγε γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του» κατέθεσε ο πατέρας της 22χρονης αναφερόμενος στη στιγμή που έμαθε τι ζούσε η κόρη του. Ο μάρτυρας, ο οποίος συνεργαζόταν με τον κατηγορούμενο προπονητή ιστιοπλοΐας καθώς ήταν έφορος του Ομίλου, είπε πως συγκλονίστηκε στο άκουσμα του μηνύματος της κόρης του. «Παιδάκια ήταν, τι ιδιαίτερες σχέσεις; Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια;» αναρωτήθηκε ενώ ξέσπασε σε κλάματα όταν ρωτήθηκε αναφορικά με την καταγγελία της κόρης του ότι βιάστηκε ενώ βρίσκονταν σε ταξίδι και ο ίδιος ήταν στο διπλανό δωμάτιο. «Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Το θεωρείτε αληθές; Ενώ κοιμόσασταν δίπλα.

Μάρτυρας : Θέλω να τον ρωτήσω, εάν ήταν το βίτσιο ενός 11-12χρονου και όχι ενός 29χρονου ανώμαλου.

Πρωτοδίκης : Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Τι να σας πω, ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα, που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης: Αποκλείεται να ήταν ερωτευμένη η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι ερωτευμένη; Παιδάκια ήταν.

Ο μάρτυρας κατέθεσε, πως είχαν κοινωνικές επαφές με τον κατηγορούμενο, σημειώνοντας ότι «για την ηλικία του είχε τις παραξενιές του. Τον έπιανα και του έλεγα να μη φωνάζει στα παιδιά, είχε τα ΟΥΚ μέσα του… Εγώ ήμουν δίπλα του. Σε αποστολές. Ήμουν ο μόνος σε όλη την Ελλάδα που έβαζε υπογραφή του στις αποστολές».

Πρόεδρος : Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας : Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος : Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας : Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος : Πόσα λεπτά μίλησε η κόρη σας;

Μάρτυρας : Τι να σας πω, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Άκουσα τα χειρότερα. Έλεγε ο Τ… δεν είναι αυτός που νομίζετε. Με βιάζει, με κακοποιεί και με απειλεί για τη ζωή σας και τη δική σας.

Πρόεδρος : Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα διπλά η κόρη σας με τον κατηγορούμενος και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας : Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω φύσης δουλειάς. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η κόρη μου, βοηθούσε στον όμιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου μαζί του…

Εισαγγελέας : Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Μάρτυρας : Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την κόρη μου. Που πήρε παγκόσμιο… Που από την καταστροφή του αυτό το παιδί, κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους. Το έζησα σαν έφορος όλα αυτά τα χρόνια…

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι άνθρωποι του ομίλου δεν τον στήριξαν όταν τους μίλησε για τις καταγγελίες της κόρης του «από το φόβο και την ανευθυνότητα τους».

Η κατάθεση συνεχίζεται στις 12 Μαΐου.