Συμμορία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στον Πύργο Ηλείας

Συμμορία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στον Πύργο Ηλείας

Εντοπίστηκε εργαστήριο επεξεργασίας και νόθευσης ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 113.000 ευρώ

Τρία άτομα, ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί (άνδρας – γυναίκα), συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου καισε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και συμμορία.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στην Ηλεία και στην Αττική. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε, ότι ο ημεδαπός κατηγορούμενος μετέβαινε σε περιοχές της Αττικής και προμηθευόνταν συστηματικά από τους δύο αλλοδαπούς ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες διακινούσε στη συνέχεια σε τοξικομανείς στην Ηλεία.

Στις 10-4-2022 σε περιοχή της Αττικής ο ημεδαπός κατηγορούμενος προμηθεύτηκε από τους δύο αλλοδαπούς 88 γραμμάρια ηρωίνης για να τα διακινήσει στην Ηλεία. Άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου προσήγαγαν τον άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατάσχεσαν την ποσότητα ηρωίνης, ενώ εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές ναρκωτικών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και σε χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών των αλλοδαπών διακινητών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

- 2.087 γραμμάρια ηρωίνης,
- 98 γραμμάρια κοκαΐνης ,
- 19 κιλά και 290 γραμμάρια πλακών άγνωστης χημικής συνθέσεως, που χρησιμοποιείται πιθανώς για τη νόθευση των ναρκωτικών ουσιών,
- Τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με ίχνη ναρκωτικών ουσιών,
- Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM,
- Δύο αυτοκίνητα (εντός ενός αυτοκινήτου ανευρέθηκαν και 800 ευρώ.

Σε υπόγειο χώρο – καβάτζα, λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για τη νόθευση και επεξεργασία των ναρκωτικών ουσιών, αποτελούμενο από:

- μία μηχανική πρέσα (γρύλος),
- τρείς ορθογώνιες μεταλλικές πλάκες,
- δύο μεταλλικά πλαίσια (καλούπια) με εμφανή ίχνη ηρωίνης,
- δύο ηλεκτρικούς αναδευτήρες με εμφανή ίχνη ηρωίνης,
- δύο μεταλλικές σίτες με ξύλινο πλαίσιο με εμφανή ίχνη ηρωίνης,
- ένα αυτοσχέδιο σφουγγάρι περιτυλιγμένο με μονωτική ταινία με εμφανή ίχνη ηρωίνης (χρησιμοποιείται για το τρίψιμο της ναρκωτικής ουσίας).

Επίσης οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν σε χρηματοκιβώτιο, στην κατοικία των αλλοδαπών διακινητών, το χρηματικό ποσό των 113.700 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ως προς τη δράση του ημεδαπού κατηγορουμένου στην Ηλεία, διαπιστώθηκε ότι είχε διακινήσει τους τελευταίους δύο μήνες σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών περίπου 1.200 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.