Φωτιές στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά – Σε ύφεση το μέτωπο στην Ελεκίστρα

Φωτιές στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά – Σε ύφεση το μέτωπο στην Ελεκίστρα

Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή ημέρα

Σε συναγερμό παραμένει η Πυροσβεστική με «φόντο» τις δύο φωτιές που ξέσπασαν χθες, Τετάρτη (28/07) στην Αχαΐα, στην περιοχή Δροσιά και στην περιοχή Ελεκίστρα, με διαφορά περίπου μίας ώρας.

Αναλυτικότερα, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δροσιά συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και την εικόνα στο μέτωπο να δείχνει βελτιωμένη.

«Δόθηκε μάχη από το πυροσβεστικό σώμα, τους πολίτες, τον Δήμο και την Περιφέρεια. Από τις 12 το βράδυ κι έπειτα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή της Δροσιάς εκδηλώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη», δήλωσε στο MEGA ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της Δροσιάς Ερυμάνθου επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δ. Ελλάδας και όμορων δήμων.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών, με τους πυροσβέστες να καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Εκείνοι όμως ήταν ανένδοτοι και δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, σύμφωνα με το MEGA.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε πληγείσες κατοικίες.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές».

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Αναφορικά με τις ζημιές από τη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προφανώς και υπάρχουν ζημιές, οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα».

Όσον αφορά στη φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα χθες, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.