Την παραπομπή προπονητή της ιστιοπλοΐας σε δίκη για βιασμό 11χρονης αθλήτριας ζητεί ο εισαγγελέας

Την παραπομπή προπονητή της ιστιοπλοΐας σε δίκη για βιασμό 11χρονης αθλήτριας ζητεί ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ο δικαστικός λειτουργός στην εισήγησή του για την υπόθεση που σόκαρε της Ελλάδα

Με μια πρόταση καταπέλτη για τον 38χρονο προπονητή της ιστιοπλοΐας που καταγγέλλεται από αθλήτρια ότι την βίασε στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του σε δίκη για βαρύτατα αδικήματα.

"Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον" αναφέρει στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας Θεολόγος Δελλήβεης-Δομένικος και εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο να καθίσει στο εδώλιο ο κατηγορούμενος προπονητής για το βιασμό κατ' εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας πριν από 10 χρόνια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζει στο γεγονός πως ο 37χρονος ομολόγησε πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με την αθλήτρια του. "Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του" αναφέρει χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως εκμεταλλεύτηκε την απειρία της 11χρονης και την εμπιστοσύνη που του είχαν δείξει οι γονείς της.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας αναφέρεται στην πρόταση του και στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου μετά την καταγγελία της 21 ετών σήμερα αθλήτριας. "Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της" υπογραμμίζει ο εισαγγελέας ο οποίος προτείνει την παράταση της προφυλάκισης του 38χρονου για ακόμα 6 μήνες καθώς θεωρεί πως αν αφεθεί ελεύθερος "θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη".

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του προπονητή άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο όταν η νεαρή αθλήτρια πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου. Της καταγγελίας ακολούθησε η έκδοση εντάλματος σε βάρος του 38χρονου ο οποίος λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με την ανήλικη αθλήτρια του υποστηρίζοντας: "Την αγαπώ ακόμα".

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει με βούλευμα του το επόμενο διάστημα για την παραπομπή ή όχι του κατηγορούμενου προπονητή.