ΠΟΕΔΗΝ: Ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο αποτρέπει τους ασθενείς από τον εμβολιασμό

ΠΟΕΔΗΝ: Ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο αποτρέπει τους ασθενείς από τον εμβολιασμό

«Μας προσβάλλουν τέτοιες συμπεριφορές»

Την καταγγελία ότι ψυχίατρος που εργάζεται στο Δρομοκαΐτειο καλεί τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένεται να πάρει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του. «Δεν παίζεις με την υγεία ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για προσβλητικές συμπεριφορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Γιατρός ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο αποτρέπει τους ασθενείς να εμβολιαστούν. Μας προσβάλλουν τέτοιες συμπεριφορές.

Γιατρός ψυχίατρος αποτρέπει τους ψυχικά ασθενείς φιλοξενούμενους ασθενείς σε ξενώνα στον οποίο είναι επιστημονικά υπεύθυνος να εμβολιασθούν.

Σήμερα το Δρομοκαιτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς για τον κορωνοιο ασθενών και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο. Μεταξύ των ασθενών είναι και 10 φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής. Ενώ οι ασθενείς αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος Ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο ξενώνα και χθες βράδυ τους έπεισε να μην εμβολιασθούν. Τελικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της υπόλοιπης θεραπευτικής ομάδος εμβολιάζονται οι πέντε ασθενείς από τους 10 που αρχικά είχαν δήλωσαν συμμετοχή.

Η διοίκηση προτίθεται σήμερα να πάρει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του. Και καλά θα κάνει.

Δεν παίζεις με την υγεία ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Δεν εκμεταλλεύεσαι την
επιρροή που ασκείς ως θεράπον ιατρός στους ασθενείς για να τους πείσεις για τις απόψεις σου. Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για εμβολιασμό όλων, ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο».