Θωμαΐδης: Αναμένεται αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική από την επόμενη εβδομάδα

Θωμαΐδης: Αναμένεται αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική από την επόμενη εβδομάδα

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ εκτιμά ωστόσο ότι θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων σε άλλες περιοχές της χώρας

Την εκτίμησή του ότι θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική από την επόμενη εβδομάδα, αλλά πιθανότατα να αυξηθούν σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, εξέφρασε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης.

«Όσον αφορά την Αττική, βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση. Βλέπετε και στα λύματα έχουμε μία σταθερότητα από βδομάδα σε βδομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση, με τα μέτρα που ελήφθησαν. Αυτή τη στιγμή όμως είναι σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων. Βέβαια, αυτό που έχει σημασία να βλέπουμε πάντοτε, είναι οι εισαγωγές. Τα κρούσματα όπως ξέρετε, έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται», τόνισε αρχικά ο κ. Θωμαϊδης.

«Είμαστε στη φάση, στην οποία περιμένουμε να δούμε μία σημαντική μείωση, από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν τα μέτρα, που ελήφθησαν, διότι τώρα, αυτό που έχουμε δει διαχρονικά από τότε που εμφανίστηκε η μεγάλη αύξηση, είναι μία μεσοσταθμική μείωση της τάξης του μείον 20% ως 50%, οπότε ήταν μικρή μείωση. Αυτό βέβαια εμφανίστηκε ως κρούσματα στη συνέχεια. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση από την επόμενη βδομάδα ή στις επόμενες βδομάδες στην Αττική», πρόσθεσε εφιστώντας ωστόσο την προσοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε δει σε άλλες περιοχές μία αύξηση. Οπότε, υπάρχει η πιθανότητα, να εμφανιστούν αυξημένα κρούσματα σε αυτές τις περιφέρειες. Οπότε, πρέπει συνολικά να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...