Η British Airways ξεπουλάει από σερβίτσια μέχρι αντικείμενα των Boeing 747

Η British Airways ξεπουλάει από σερβίτσια μέχρι αντικείμενα των Boeing 747

Ο βρετανικός αερομεταφορέας βρίσκεται οικονομικά στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας

Η British Airways που βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ότι πουλάει μέσω του διαδικτύου σερβίτσια που χρησιμοποιεί σε αεροσκάφη της, όπως και αντικείμενα του Boeing 747 που απέσυρε από τον στόλο της.

Ποτήρια σαμπάνιας και πιάτα που χρησιμοποιούσε στην πρώτη θέση, παντόφλες, ακόμα και κουβέρτες βρίσκονται μεταξύ των αντικειμένων που βγαίνουν σε πώληση «για να ανασυνθέσει κανείς μια μαγική εμπειρία πτήσης στο σπίτι», επισημαίνει η βρετανική αεροπορική εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να αποκτήσουν αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο Boeing 747, όπως καροτσάκια.

Για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, που επλήγη από την υγειονομική κρίση, η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη αποφασίσει να πουλήσει έργα τέχνης που εκτίθεντο στα σαλόνια υποδοχής της. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώση της κυκλοφορίας λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη, για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο όμιλος IAG, ιδιοκτήτης των British Airways και Iberia, μετρά απώλειες 5,6 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους, εκ των οποίων 1,76 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, ο όμιλος IAG εφάρμοσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση 13.000 θέσεων εργασίας στην British Airways.