Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Βγήκε δεν βγήκε η Πανεπιστημίου-Πάμε για κάτι καινούριο

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Βγήκε δεν βγήκε η Πανεπιστημίου-Πάμε για κάτι καινούριο

«Ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό ώστε να δούμε πώς θα λειτουργήσει» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων

Σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, τοποθετήθηκε -μεταξύ άλλων- ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι «ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό» ενώ επισήμανε ότι αναμένονται πολλές αλλαγές. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην Πανεπιστημίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε χαρακτηριστικά ότι το έργο εκεί «βγήκε και δεν βγήκε».

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης ενώ αναφέρθηκε και στο ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021).

«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», παραδέχθηκε, ομολογώντας ότι όλο αυτό επρόκειτο για ένα πείραμα. «Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε ο κ. Μπακογιαννης.