Η λάθος κίνηση που κάνουμε σχεδόν όλοι πριν τον ύπνο

Η λάθος κίνηση που κάνουμε σχεδόν όλοι πριν τον ύπνο

Τι μπορεί να σε εμποδίζει από έναν ήσυχο ύπνο

Ο ξεκούραστος ύπνος είναι βασικός παράγοντας για να μπορέσει ο οργανισμός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ωστόσο, κάνουμε όλα τα βήματα για να μπορούμε να απολαύσουμε έναν καλό ύπνο;

Υπάρχει μια λάθος κίνηση που κάνουμε σχεδόν όλοι και εμποδίζει έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο. Και αυτή η κίνηση έχει να κάνει με το κινητό μας και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι το τσεκάρουμε πριν κλείσουμε τα μάτια μας. Μεγάλο λάθος.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο Δρ Νταν Σίγκελ καθηγητής κλινικής ψυχιατρικής στο UCLA της Ιατρικής Σχολής ο οποίος παρουσιάζει όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στον εγκέφαλο και το σώμα, το να κοιτάμε οθόνες πριν τον ύπνο.

Οπως εξηγεί στο βίντεο του Business Insider: «Οι άνθρωποι εκθέτουν τα μάτια τους στο έντονο φως που παράγει η οθόνη και αυτό ουσιαστικά δίνει εντολή στον εγκέφαλο «μείνε ξύπνιος, δεν είναι ώρα για ύπνο ακόμα»

Σύμφωνα με τον ίδο αυτό το φως λέει ουσιαστικά στον εγκέφαλο να μην παράγει μελατονίνη (την ορμόνη της νύχτας) γιατί δεν είναι ακόμα ώρα για ύπνο. Ετσι παραμένουμε ξύπνιοι και συνεχίζουμε να παίζουμε με τον υπολογιστή και το κινητό, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Τελικά όταν θα πέσουμε για ύπνο στις 1 και θα έχουμε μπροστά μας λιγότερες από 6 ώρες ύπνου.