Γιατρός «μαΐμού»: Το σχέδιο που πούλησε στον Δημήτρη Κοντομηνά και του άρπαξε 55 εκατ. ευρώ

Γιατρός «μαΐμού»: Το σχέδιο που πούλησε στον Δημήτρη Κοντομηνά και του άρπαξε 55 εκατ. ευρώ

Πώς παρουσιαζόταν και με ποιον τρόπο τον προσέγγισε

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα ο γιατρός «μαϊμού», ο οποίος με τις μεθόδους του φέρεται να οδήγησε στο θάνατο τρεις ανθρώπους ενώ έχει εξαπατήσει δεκάδες ακόμη.

Ο 47χρονος «Νίκος Κόντος» όπως παρουσιαζόταν κατάφερε να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για πλήρη ίαση από ανίατες ασθένειες. Τα θύματα του φέρεται πως τα εντόπιζε σε μοναστήρια όπου και εμφανιζόταν ως διακεκριμένος επιστήμονας με αναφορές στην Ελβετία και την Αμερική και άνθρωπος του Θεού, με επαφές στο Άγιον Όρος, το Πατριαρχείο και το Βατικανό. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και πρόσωπα της ελληνικής σόου μπιζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην έκδοση της Κυριακής μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

Με ποιον τρόπο τον προσέγγισε

Στη μήνυση η οποία έχει καταθέσει η πλευρά του Δημήτρη Κοντομήνα αναφέρεται ότι ο ο 47χρονος παρουσιάστηκε ως ένας άνθρωπος από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του ΜΙΤ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) και, ειδικότερα, 4ος στην ιεραρχία, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αδερφικός φίλoς των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.

Μάλιστα μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Ο ίδιος υποστήριζε πως είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο 47χρονος παρασουσίαζε ως κορυφαία ευκαιρόα έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη μήνυση «Οι κεραίες αυτές θα ήταν εφοδιασμένες με τεχνολογία πολλαπλής εκπομπής (multi beam) και τροποδιασκόρπισης, που σημαίνει ότι θα φτάνουν μέχρι την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια θα αντανακλώνται προς τη Γη, με συνέπεια η επικοινωνία να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις».

Το σχέδιο που προσπαθούσε να του πουλήσει

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2005, τότε ήταν που ο 47χρονος μέσω τρίτου προσώπου προσέγγισε τον Δημήτρη Κοντομηνά. Όπως μάλιστα φέρεται να είπε «ήταν επιλογή των ΗΠΑ που πληρούσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εχεμύθειας και οικονομικής επιφάνειας».

Στην πολυσέλιδη μήνυση αναφέρεται ότι ο «κύριος Νικολάου» κατάφερε και έπεισε τον κ. Κοντομηνά να απομακρύνει από γύρω του όλους τους στενούς του συνεργάτες, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να μάθουν το παραμικρό για το σχέδιο οι απατεώνες που σε περιστοιχίζουν». Μέχρι και την τότε σύντροφό του κατάφεραν να τον πείσουν να απομακρύνει, λέγοντάς του ότι «είναι πράκτορας της Μοσάντ».

Ο «Νίκος Κόντος» για τουλάχιστον 2 χρόνια προσπαθούσε να πείσει τον Κοντομηνά ότι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τους ανθρώπους που συνεργάζεται καθώς και με τα πολύ κοντινά του πρόσωπα καθώς «δίνουν πληροφορίες σε εχθρούς της Αμερικής», ενώ μεταξύ άλλων του είχε πει ότι «οι Αμερικανοί θα τον κλείσουν ισοβίως στο Γκουαντάναμο».

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει όταν και σε ένα υποτιθέμενο ταξίδι στην Κίνα για δήθεν προμήθεια των κεραιών ο 47χρονος και οι συνεργάτες του επέμειναν να μην είναι και ο Κοντομηνάς μαζί για «λόγους ασφαλείας» όπως αναφέρει η μήνυση.

Τι λέει ο δικηγόρος της πλευράς Κοντομηνά

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά μίλησε στην εκπομπή «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» για την υπόθεση.

«Είναι αληθές ότι ο κ. Κοντομηνάς έχει υποβάλει μήνυση, εκκρεμεί η εκδίκαση της υποθέσεως, μάλιστα την Τετάρτη είχαμε συνεδρίαση, η οποία αποσύρθηκε λόγω των εξελίξεων του κοροναϊού. Ο εν λόγω κύριος κατηγορείται για απάτη και για πλαστογραφία. Μένει από το δικαστήριο να κριθεί αν είναι αθώος ή ένοχος. Πάντως, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για να τον παραπέμψει στο ακροατήριο.

Το αντικείμενο της απάτης το περιόρισε το αρμόδιο συμβούλιο στα 9.5 εκατομμύρια ευρώ, παραπέμπεται γι’ αυτό το ποσό. Παρουσίαζε τον εαυτό του ως άνθρωπο ικανό να επιτύχει διάφορα πράγματα, επικαλούμενος τις αμερικανικές αρχές, πλην όμως απεδείχθησαν όλα αυτά ψευδή.

Αυτά τώρα μένει να τα κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο, τελικά όσον αφορά την αλήθεια ή μη ή εν πάση περιπτώσει αν αυτά ήταν ικανά να παραπλανήσουν, για να πετύχει το αποτέλεσμά του. Δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση, δεν μπορούμε έτσι να προκαταλάβουμε την απόφαση», είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Κούρεντας.