Το σχέδιο «νόμος και τάξη» του Χρυσοχοΐδη για τα Εξάρχεια

Το σχέδιο «νόμος και τάξη» του Χρυσοχοΐδη για τα Εξάρχεια

Στην περιοχή θα μπαίνουν συχνά κλούβες, ενώ θα περιπολούν οι αστυνομικοί της γειτονιάς

Η εξάρθρωση της παραβατικότητας στα Εξάρχεια είναι ένας από τους κύριους στόχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ να δείξει, ότι στην πολύπαθη γειτονιά της Αθήνας θα επιστρέψει σύντομα η ηρεμία και θα επιβληθεί η τάξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Επιχείρηση Εξάρχεια» έχει δυο κύριους στόχους, οι οποίοι θα εξειδικευθούν σε πολλές επιμέρους αστυνομικές δράσεις με πολλές κατευθύνσεις, που θα υλοποιηθούν σταδιακά. Πρώτον η εξάλειψη της έννοιας άβατο και δεύτερον η καταπολέμηση της ανομίας.

Υλοποιώντας τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις, το υπουργείο ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις, στόχος των οποίων είναι η βαθμιαία διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή, ενώ για να πάψουν τα Εξάρχεια να ανήκουν στις συμμορίες, κατά τον νέο σχεδιασμό κρίνονται απαραίτητα αστυνομικά μέτρα.

Για τον λόγο αυτό το πλάνο εντός του καλοκαιριού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμφανή παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης. Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης.

Στο πλάνο των ενεργειών υπάρχει ακόμα η διαχείριση των καταλήψεων, η αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα, η καταπολέμηση των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, η διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή αλλά και η υποστήριξη των κατοίκων και η ανάπλαση της περιοχής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...