Συγκέντρωση καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου στο υπουργείο Υγείας

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

Έξω από το υπουργείο Υγείας, με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη συγκέντρωση των καθαριστριών από το Δρομοκαΐτειο. Ζητούν  παράταση των συμβάσεών τους, καταγγελοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργος Υγείας Παύλος Πολακης αθέτησε πρόσφατη δεσμεύση του για παραμονή στην εργασία τους, με αποτέλεσμα «οι καθαρίστριες να χάνουν την δουλειά τους στα τέλη Αυγούστου»

Οι καθαρίστριες έστησαν πει από λίγο σκηνές έξω από το υπουργείο υγείας και δηλώνουν ότι δεν αποχωρούν εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Από το υπουργείο επιδιώκουν- προσθέτουν- να μπούμε οι καθαρίστριες σε ένα διαγωνισμό παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο θα απολυθούν».

Έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν τοποθετήσει ένα γιγαντοπανό με σύνθημα «Κούνεβα που είσαι; Έλα στον αγώνα» με φωτογραφίες  του πρωθυπουργού να κάθεται σε θρόνο και αντίστοιχα ακριβώς από πίσω του τους Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολακη και Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος