Μεταγωγή στο δικαστήριο διατάχθηκε για τον δικηγόρο που προφυλακίστηκε για τη «μαφία των φυλακών»

Μεταγωγή στο δικαστήριο διατάχθηκε για τον δικηγόρο που προφυλακίστηκε για τη «μαφία των φυλακών»

«Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση»

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την προφυλάκιση του γνωστού δικηγόρου για την εμπλοκή του στην «μαφία των φυλακών», ο κατηγορούμενος κλήθηκε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγής στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δικηγόρος επέλεξε να μην παραστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο  με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο σε ρόλο «αγγέλου» να ενημερώνει πως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο διαβάστηκε δήλωση του κατηγορούμενου δικηγόρου στην οποία ανέφερε: «δεν επιθυμώ να παραστατώ ως πολιτικώς ενάγων» συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος. Για «αντιφατική ερμηνεία» της δήλωσης η οποία μπορεί να εκληφθεί και ως παραίτηση από την πολιτική αγωγή έκανε λόγο η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου η οποια παράλληλα εξέφρασε την αντίρρηση της στην αναβολή της υπόθεσης.

Η ανατροπή ήρθε όταν ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση στην οποία εκπροσωπούσε  μέχρι χθες τον 65χρονο δικηγόρο.
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση».

Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορουμενο δικηγόρο με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί στη συνέχεια, φανερά εκνευρισμένη, να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την μεταγωγή του «για να ξεκαθαρίσει».
Το φαξ δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Στο εδώλιο κάθισε σήμερα ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή στους δυο φυσικούς αυτουργούς που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος των φυλακών, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο τον Νοέμβριο 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Η υπόθεση έχει πάρει νέα διάσταση μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του κατηγορούμενου πλέον δικηγόρου στην «μαφία των φυλακών» με τον επιχειρηματία να θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση αφού όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ήταν θύμα εκβιασμού των Αλβανών που τον «έδειξαν» ως ηθικό αυτουργό.

Στο δικαστήριο προσήχθησαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δυο Αλβανοί οι οποίοι φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Ο ένας κατηγορείται για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου ενώ ο δεύτερος είναι μάρτυρας στην υπόθεση και παράλληλα φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε και το όνομα του τρίτου κατηγορούμενου στην υπόθεση  της απόπειρας ο οποιος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή. Πρόκειται για τον Αλβανό ο οποιος δολοφονήθηκε στις 14 Ιανουαρίου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκρατούμενους του.