Νέα στοιχεία για την «μαφία των φυλακών» οδήγησαν στην σύλληψη των δικηγόρων

Νέα στοιχεία για την «μαφία των φυλακών» οδήγησαν στην σύλληψη των δικηγόρων

Ο μάρτυρας «κλειδί» και το ενδεχόμενο έκδοσης νέων ενταλμάτων σύλληψης

Νέες μαρτυρίες για τα έργα και τις ημέρες της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών», αλλά και αποκαλυπτικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας, συμπλήρωσαν τα στοιχεία της δικογραφίας, που οδήγησαν στην σύλληψης των δυο δικηγόρων, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία, ξεκίνησε τη δράση της το 2014.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και ένας μάρτυρας που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί», καθώς φέρεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τις ενέργειες του κατηγορούμενου δικηγόρου, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξαν νέους δρόμους στην ανάκριση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο έκδοσης και άλλων ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος προσώπων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως ήδη ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για εκβίαση. Η κατηγορία φέρεται να αφορά την καταγγελία, που είχε κάνει ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa Αριστείδης Φλώρος, ότι εκβιαζόταν για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου και της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, εκτιμούν νομικοί κύκλοι, συνδέεται με την μαραθώνια κατάθεση που του Αριστείδη Φλώρου, η οποία ξεκίνησε, πριν οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, οι δυο δικηγόροι προκειμένου να ζητήσουν προθεσμία. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έδωσε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση, καθώς έχει καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του ενός εκ των δύο συλληφθέντων δικηγόρων, ο οποίος εμφανίζεται στις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, να συνομιλεί με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να επανέλαβε, πως και ο ίδιος ήταν θύμα εκβιασμού της «μαφίας των φυλακών», επιμένοντας πως δεν είχε καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας, για την οποία καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός. Από την πλευρά τους, οι δυο κατηγορούμενοι δικηγόροι αρνούνται την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση, που φέρεται να δρούσε εντός, αλλά και εκτός της φυλακής, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου, εκβιάσεις, απειλές και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι κατηγορούμενοι δικηγόροι θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορούμενων δικηγόρων, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υπογράμμισε, πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.