«Πρωτοφανής η αθώωση του μοντέλου με την κοκαΐνη»

«Πρωτοφανής η αθώωση του μοντέλου με την κοκαΐνη»

«Αν γνώριζα ότι το σακ-βουαγιάζ είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;» -Τι υποστήριξε η ίδια στην απολογία της- Τα στοιχεία που οδήγησαν τους ενόρκους του δικαστηρίου να ψηφίσουν υπέρ της αθώωσης

Αθωώθηκε χθες από στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ το 21χρονο μοντέλο που είχε συλληφθεί για ναρκωτικά. Ο συνήγορος υπεράσπισης της Σάκης Κεχαγιόγλου έκανε λόγο: «Για πρωτοφανή απόφαση στα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ σε υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης».

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είμαι πολύ χαρούμενος που διαψεύστηκα. Η πρόβλεψη και η δική μου και των συναδέλφων, Βρετανών και Κινέζων, ήταν πως υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες για να καταδικαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Έγινε μια πού καλή προετοιμασία όλους αυτούς τους μήνες από την υπεράσπιση, η συνεργασία ήταν εξαιρετική με τους εδώ δικηγόρους που επέλεξε η οικογένεια. Μπορέσαμε και δημιουργήσαμε στο επταμελές σώμα των ενόρκων τις απαραίτητες αμφιβολίες, για να οδηγηθούν σε αθωωτική κρίση», σημείωσε.

«Οφείλω να πω ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ, δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο καθώς, δεν έχει υπάρξει ξανά αθωωτική απόφαση για υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που να έχει κατασχεθεί πάνω σε κάποιο κατηγορούμενο που τη μεταφέρει», πρόσθεσε στη συνέχεια ο δικηγόρος.

«Επιεικείς ποινές υπήρξαν, αλλά αθωωτική κρίση ποτέ», επεσήμανε ο κ. Κεχαγιόγλου, ενώ αναφορικά με την αντίδραση της Ειρήνης, την ώρα που άκουσε την ετυμηγορία, ο συνήγορός της έκανε λόγο για «κατάρρευση από χαρά».

Σχετικά με τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ενόρκους του δικαστηρίου να ψηφίσουν υπέρ της αθώωσης, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε πως το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό μητρώο, το γεγονός ότι δεν υπήρχαν δαχτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο δέμα με την κοκαΐνη, η άφιξή της στο αεροδρόμιο με εντυπωσιακή αμφίεση που προκαλούσε τα βλέμματα, το μικρό χρηματικό ποσό που είχε πάνω της καθώς και η αναφορά της στο πρόσωπο που την παγίδεψε οδήγησαν σε αμφιβολίες το σώμα των ενόρκων.

Η Ειρήνη οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Χονκ Κονγκ το πρωί της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος, έχοντας μαζεμένα τα μαλλιά της και φορώντας μία μάσκα στο πρόσωπό της.

Τι υποστήριξε στην απολογία το νεαρό μοντέλο

Το νεαρό μοντέλο κατά την διάρκεια της απολογίας της υποστήριξε ότι δεν ήξερε το παραμικρό για τα ναρκωτικά στον σάκο της. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος όπως είπε της πρότεινε το ταξίδι και της υποσχέθηκε καριέρα στο μόντελινγκ.

Για τον σάκο που βρέθηκε να μεταφέρει στον οποίο αποκαλύφθηκε πως υπήρχε κοκαΐνη τόνισε πως επειδή ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν το έπιασε στα χέρια της δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε. «Αν γνώριζα ότι το σακ-βουαγιάζ είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;», διερωτήθηκε στο δικαστήριο.